Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Uçhisar Kasabasında bulunan Cadaujac Parkına Belediye Başkanı Ali Karaaslan ve turizmciler siyah çelenk bıraktı.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ve bir grup turizmci Uçhisar Beldesinde bulunan Cadaujac Parkına siyah çelenk koyup terörü kınadılar. Burada açıklamada bulunan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan Fransa’dan yaşanan terör olayının sonrasında terörün karşısında ne kadar durmamız gerektiğini bir kere daha göstermiştir. Bu manadan ele alırsak dünya ve dünya milletleri teröre sahip çıkmamaları gerekir diye konuştu. Karaaslan, ‘’Malumları olduğu üzere iki gün öncesinde Fransa’da Paris’te çok trajik bir terör olayı gerçekleştirildi ve 127 insan içerisinde Türk vatandaşı olmak üzere teröre kurban gitti. Dolayısıyla Uçhisar Kasaba ve Fransa Bordo kenti Cadaujac Kasabası kardeş kent projesinde 2014 yılı içerisinde kardeş kent olmuştu. Ben dün itibarıyla Cadaujac Belediye Başkanı Francish ile de bir taziye dileğinde görüştük. Tabi ki bu elim verici olay hem Fransız halkını hem de Türk halkını derinden yaralamıştır.  Çünkü bizim Fransa ile olan ilişkilerimiz bugün ve yarın olan bir ilişki değil. 40 yıl önce burada Uçhisar Kasabası ve Fransız halkı burada turizmin ilk olgunlaşmasında yer alan milletlerden bir tanesidir. Dolayısıyla biz hem turizm açısından hem insani değerler açısından bu kınamayı üstlenmiş bulunuyoruz. Terör dünyanın hiçbir yerinde benimsenen ve kabul gören bir mekanizma olmamakla beraber Türkiye bunu 45 yıldır içinde yaşayan ve ıstırabını en derin duygularla yaşayan bir millet olarak Türk Milleti Fransa’da yaşanan bu terörün ne kadar önemli ve bu terörün karşısında ne kadar durmamız gerektiğini bir kere daha göstermiştir. Bu manadan ele alırsak dünya ve dünya milletleri teröre sahip çıkmamaları gerekir. Terörün alt yapısını oluşturmamaları ve terörü beslememeleri gerekir düşüncesiyle burada bir kez daha terörden etkilenen tüm dünya ülkelerinde bunların engellenmesi konusunda tedbir alınmasını önerir ve teröre maruz kalan bizim gibi ülkelere de başsağlığı diliyorum’’ şeklinde konuştu.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ve turizmcilerin Cadaujac parkına siyah çelenk koymasından etkilenen Fransız turistler ise Fransa halkının acısını bu denli derinden yaşamanız bizleri çok etkiledi, Türk halkına desteklerinden dolayı teşekkür ederiz dediler.