Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan,  K.K.T.C. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’ nu makamında ziyaret etti. Ziyarette İskele Belediyesi Asbaşkanı ve Meclis Üyeleri hazır bulundu.

          Kardeş belediye olma çerçevesinde gerçekleştirilen ziyarette bilgi alış-verişinde bulunularak belediyelerin daha ileriye taşınabilmesi için ne gibi çalışmalar yapılabileceği konuşuldu. Toplantıda özellikle iki yerleşimin tarihi ve toplumsal yapısı hakkında sohbet edilerek, vatandaşların yaşam şartları ile yerel yönetim ve organizasyonların faaliyet alanları hakkında bilgi alış-verişinde bulunuldu. Sadıkoğlu ve Karaaslan her iki belediyenin de kendi imkânları çerçevesinde kalıcı dostluk ve işbirliğine katkıda bulunacak kardeşlik ilişkileri kurması gerektiğine değindi.

          Sadıkoğlu, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan’ı İskele’ de görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ileriki zamanlarda işbirliği içerisinde çalışma temennisinde bulundu.  İskele’nin bir turizm kenti olduğunu belirten Sadıkoğlu bölgedeki bakirliğin bir avantaj olduğuna değindi ve burayı şekillendirme görevi bize düşüyor dedi. Sahil ve tarihi eserlerin İskele’nin en büyük değerlerinden olduğuna vurgu yapan Sadıkoğlu, Uçhisar Belediyesi ile yapacağımız işbirliğiyle dış dünyaya doğru bir adım daha atmış olacağız dedi.

Başkan Karaaslan, Sadıkoğlu ile tanışmaktan mutluluk duyduğunu belirtti ve ilerleyen zaman içerisinde çok güzel projelere imza atma temennisinde bulundu. İskele sahilinin güzelliğine değinen Karaaslan, bu gibi doğal güzelliklerin turizm açısından çok önemli olduğunu belirtti ve turizm sektörünün en zor sektörlerden biri olduğunu söyledi. Turizm sektöründe insana hizmetin ön planda olduğunu söyleyen Karaaslan, insanları memnun etmenin zorluğuna değindi ve turizmde her zaman ileriye doğru adım atmak gerektiğini söyledi. Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Uçhisar Belediyesi’ nin Nevşehir iline bağlı bir belde olduğunu ve bölgede birçok tarihi zenginliğin yer aldığını belirtti. Bölgedeki en büyük faaliyetin kültür turizmi olduğunu belirten Karaaslan, Sadıkoğlu’ nu önümüzdeki günlerde yapılacak olan Kapadokya’nın Dünü Bugünü sempozyumuna davet etti.