Cevizlibağ Projesi Ne Olacak?

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Merkeze bağlı Uçhisar beldesinde yıllardır gündemde olan Cevizlibağ mevkiindeki yeni düzenlemelerle ilgili proje çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği bildirilmişti. Ancak, Muhalefet Partili Başkan Ali Karaaslan’ın bu projeyi hangi kaynakla, nasıl hayata geçireceği daha şimdiden tartışılır oldu.

Uçhisar’ın doğal ve arkeolojik sit alanı olması dolayısıyla Cevizlibağ mevkiindeki düzenlemelerin bakanlıklar düzeyinde çözüme kavuşturulması gerektiğini ve konunun Nevşehir Valiliği tarafından da takip edildiğini kaydeden Uçhisar Eski Belediye Başkanı Osman Süslü, imar sorunu çözüme kavuşturulan bu mevkide yapılması planlanan düzenlemelerin tamamlanmasıyla birlikte Uçhisar’ın yepyeni bir turizm alanına kavuşacağını kaydetmiş, Söz konusu alanın düzenlenmesine yönelik hazırlanan taslak projenin kabul gördüğünü hatırlatan Süslü, “Cevizlibağ ile ilgili hazırlanan taslak proje uygun görüldü. Proje ile ilgili çalışmalar ise % 80 dolayında tamamlanmış durumda. Bu alan ana yol üzerinde olduğu için İl Özel idaresi mülkiyetinde. Haliyle Nevşehir Valililiğimiz konunun takibinde. Biz belediye olarak elimizden gelen teknik desteği veriyoruz. İnşallah ikinci dönemimizde ele alacağımız ve çözeceğimiz öncelikli konulardan biri de bu konu olacak” açıklamalarında bulunmuştu.

Arkasında iktidarın desteği olmadan Uçhisar açısından son derece önemli bu projeyi MHP’li Başkan Ali Karaaslan’ın nasıl hayata geçirebileceği merak konusu.