Uçhisar merkez Lütfiye Hatun Camii imamı nın Ürgüp e tayinin çıktığını öğrenen Uçahisar halkı imza kampanyası düzenleyerek İmamlarının kasabalarından gitmelerini istemediklerini belirttiler.Kasabada vatandaşlar tarafından sevilen İmam Hatip Ali Şeker için bin imza toplandı.

32 yıldır görev yaptığı Uçhisar merkez Lütfiye Hatun Camii imamı Ali Şeker 'in Ürgüp e tayin edilmesi üzerine Uçhisarlı vatandaşlar deyim yerinde ise ayaklandı.

Uçhisar merkez yukarı mahalle sakinleri bütün düğün cenaze hastalıkta yanımızda gördüğümüz hocamızı biz hiçbir yere bırakmıyoruz diyerek sahip çıkarak imza kampanyası başlattılar.Şuan üç mahalle muhtarı ile kasabadan yaklaşık 1000 i aşkın imza topladılar. 

Kayseri Yahyalı ilçe savcılığı görevini yürütürken yakalandığı amansız hastalık nedeniyle hayatını kaybeden evlatları 32 yaşındaki İbrahim Şeker in vefatıyla yıkılan ve bu sebeple eşide uzun bir süredir rahatsız olduğu bildirilen Uçhisar Yukarı Mahalle merkez Lütfiye Hatun Camii imamı'nın böylesi bir sıkıntı içerisindeyken birde 32 yıldır görev yaptığı kasabadan ayrılacak olması karşısında Uçhisarlı vatandaşlar kendisine sahip çıkarak büyük vefa gösterdiler... 

Nevşehir Valiliği ile İl müftülüğüne dilekçe ile bu tayinin durdurulması adına yaptıkları başvurudan olumlu bir haber gemesini beklediklerini bildiren uçhisarlı vatandaşlar kendilerine verecekleri müjdeli haberi sabırsızlıla beklediklerini dile getirdiler.

Gerekirse Sayın Diyanet işler Başkanı Görmez'e hatta  Başbakanlımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan a kadar topladıkları imzaların ulaştıırlmasını sağlayacağız dediler.

Uçhisarlı vatandalar www.fibhaber.coma yaptıkları açıklamalarında ; “Nevşehir merkez ilçesine bağlı Uçhisar Kasabası Merkez Lütfiye Hatun Camii imam Hatibi Ali Şeker’in buradaki görevinden alınıp Ürgüp ilçemize verildiğini öğrendik.

Biz kasaba halkı olarak bu tayine şiddetle karşı çıkıyoruz. Hocamızın buradan gitmesini istemiyoruz. 

Biz kasaba olarak böyle bir hocanın buradan gitmesini asla istemiyoruz. Biz yaptığı işini çok beğeniyoruz takdir ediyoruz böyle bir hocayı biz başka yere vermek istemiyoruz.

Yani Ali Şeker hoca’mızın Uçhisar da kalması için biz ne gerekirse yapmaya hazırız biz ali hocadan sonuna kadar memnunuz halkımızda çok
memnun onun için bu kadar insan hocamız kalsın diye imza topladılar. Lütfen bu isteğimizi dikkate alın.” Dediler.