Kapalı pazaryeri ile bir bütün olan proje tamamlandığında Uçhisar yeni bir vizyon ve görünüm kazandı. Kapalı Pazaryeri ve meydan açılışına AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mahmut Uluer, Nevşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Salaş, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi, Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak, Göynük Belediye Başkanı Recep Özbek, Nevşehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Habil Uluer, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, turizmciler, çok sayıda Uçhisarlı ve çevre beldelerden misafir katıldı.

Açılışta Cuma namazı sonrası misafirlere yemek ikramında bulunuldu. Yemeğin ardından Kapalı Pazaryeri ve Meydanın açılış duası Mehmet Temiz Hoca tarafından yapıldı. Açılışta konuşan Başkan Süslü, “Uçhisar'a ayrı bir değer katacağına inandığım ve içinde kapalı pazaryerinin, alışveriş merkezlerinin de olduğu çok amaçlı meydan projesini söz verdiğimiz gibi Eylül ayında tamamladık.  Bugün yaptığımız açılışla kapalı pazaryeri ve meydanımızın duasını yaptık. Uçhisarımız’a ve bölgemize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Yaklaşık 10.000 metrekarelik alana yapılan çarşı merkezi ve kapalı pazaryeri Uçhisar’a yeni bir kimlik kazandırmış olacak. Büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek kapasitede olan meydan, kapalı pazaryeri, on adet ticari amaçlı dükkan, sosyal alan ve araç parkından oluşuyor.