Uçhisar Belediyesi ve Cadaujac Belediyesi belediye başkanları “Kardeş Şehir Protokolü” imzaladılar.

Uçhisar Belediyesi’nde düzenlenen imza törenine Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Cadaujac Belediye Başkanı Francis Gazeau, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Bayram Ekici, iki belediyenin belediye meclis üyeleri, Uçhisar Belediyesi Kadın Konseyi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, kardeş şehir protokolünü imzalamaktan büyük mutluluk ve gurur duyduğunu belirterek, dostluğa atılan ilk adımın hayırlı olmasını diledi.

Karaaslan, “İlk olarak onlar buraya teşrif etmişlerdi, sonra biz Fransa’ya gittik. Daha sonra okul çağındaki çocuklarımızın geliş gidişi başlayacak. Kültür alışverişimizi, folklorumuzu, iş yapabilirliğimizi ve birçok ortak paydayı ortaklaşa yürüteceğiz. Dünyanın değişik ülkelerinde değişik şehirlerimiz, değişik beldelerimiz kardeş kent projeleri uyguladılar ancak bunların somut sonuçlarını Türkiye üzerinde, toplumumuz üzerinde, kendimiz üzerinde hissedemedik. İşte biz bunu hissettireceğiz inşallah” diye konuştu.

Cadaujac Belediye Başkanı Francis Gazeau da, Uçhisar’da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, Türkiye’nin dünyadaki en güzel ülkelerden biri olduğunu ve bu özelliğini yitirmemesi gerektiğini söyledi.

Uçhisar’ın da dünyadaki en güzel kasabalardan birisi olduğunu belirten Gazeau, bunun daha da üzerinde bu yakınlık, bu sıcakkanlılık, insanların yakınlığı, Cadaujac halkı adına bizi çok mutlu etti dedi.

Uçhisar’ın ve Cadaujac’ın dünyaya açılmasını ve ışık yaymasını istediğini kaydeden Gazeau, şöyle devam etti: “Bu iki küçük kasabanın dünyaya açılmasını ve ışık yaymasını istiyorum. Çocuklarımıza, bizden sonra gelecek nesillere kaybolan değerlerimizi tekrar tanıtmak ve yaşatmak için elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım. Şuan ki imza sadece imza olarak kalacak ama yapmak istediğimiz her şeyi yapmak için çalışacağız. Sizin burada Fransız vatandaşlara gösterdiğiniz ilgiyi ya da Fransız vatandaşların size gösterdiği ilgiyi encümen üyelerimle en güzel şekilde değerlendireceğiz. Ama yapacağımız işler sadece imzada kalmayacak gerçekte bunları yaşatarak, yaparak, uygulamayarak yaşamaya çalışacağız. Bu iki küçük kasabadan çıkan sağlam direkler üzerine kurulan inşaatın inşallah devamı gelecek ve küçük kasabalardan neler çıkabileceğini dünyaya göstereceğiz.”

İmza töreninin ardından Uçhisar Belediyesi tarafından yaptırılan Cadaujac Parkı’nın açılışı katılımcılar tarafından yapıldı. Ardından Başkan Karaaslan ve Başkan Gazeau park alanında fidan dikimi gerçekleştirildi.