Başkan müjdeyi verdi

Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca’yı ziyaret ederek bundan sonra Nevşehir – Uçhisar arasında çalışan otobüslerin, belde de bulunan halk otobüslerinin ve Uçhisar Kalesi’ne girişlerin ilde görev yapan basın mensuplarına ücretsiz olacağı müjdesini verdi.

Osman Süslü, Sürekli Sarı Basın Kartı, Basın Kartı ve Nevşehir Belediyesi tarafından verilen pasoya sahip gazetecilerden ve ailelerinden bu kartlardan birini göstermeleri halinde ücret talep edilmeyeceğini ifade etti.

Koca: Aynı duyarlılığı diğer belediyelerden de bekliyoruz

Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Koca,  ilde görev yapan basın mensuplarının halk otobüsleri ile otoparkları ücretsiz kullanabilmesi için il, ilçe ve belde belediye başkanlarına başvuruda bulunduklarını belirtti. Nevşehir ve Uçhisar Belediye Başkanlarının gösterdiği duyarlılığı diğer belediyelerden de beklediklerini belirten Koca, “ Nevşehir’de görev yapan basın mensupları belediyelerin ve tüm resmi kurumların yardımcı olması gerekir. Gazeteci sadece kendine verilen görevi yerine getirerek haber niteliğine sahip olayları halka ulaştırmayı amaçlar. Bir belediye başkanının yapacağı toplantıya gazeteci kendi cebinden para verip ulaşım araçlarına binerek gidiyor.  Biz bunun yanlış olduğunu ve özel halk otobüslerinin ve oto parkların gazetecilere ücretsiz olması için ilk olarak Nevşehir Belediyesine başvurduk. Nevşehir Belediyesi müracaatımızı kabul ederek otobüs ve otoparklardan gazetecilerin ücretsiz yararlanmasını sağladı. Biz ilde bulunan diğer ilçe ve belediyelerine de aynı başvuruyu yapmıştık. Şimdi de Uçhisar Belediyesi’nin otobüsleri, oto parkları ve Uçhisar Kalesine girişleri gazetecilere ve ailelerine ücretsiz olduğunu Belediye Başkanımız Osman Süslü söyledi. Kendisine bu duyarlı davranışından dolayı teşekkür ediyor ve diğer belediyelerinden ayrı duyarlılığı göstermesini diliyorum” dedi.