Uçhisar Belediyesi, şehitler için cuma namazı sonrasında hatim okuttu.

Programa Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, İl Müftüsü Yakup Öztürk, MHP İl Genel Meclis Üyesi Haydar Çiftçi, Tarım İl Müdürü Okan Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer, MHP İl Başkan Yardımcısı Eyüp Öz, MHP Merkez İlçe Başkanı Burak Kalfaoğlu, Nevşehir Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Muhammed Çömçe, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan Başkan Karaaslan, Türk milletinin tarih boyunca verdiği var olma savaşından eşsiz destanlar yazıp zaferlerle çıktığını söyledi. Karaaslan, “Bugün millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bağımsız ve hür yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Terörün hedefi kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimizdir. Halkımızın sağduyusu, basiret ve soğukkanlılığı bu kirli oyunu boşa çıkaracaktır” dedi.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Öztürk ve katılanlar hep birlikte dua ettikten sonra katılımcılara yemek ikram edildi. Ürgüp’te cenaze törenine katılan MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol ve MHP İl Başkanı Göksel Taşçı Başkan Karaaslan’ı hatim duasından sonra makamında ziyaret ettiler ve duaların kabul görmesini dileyerek, ülkemizde yaşanan terör olaylarının en kısa sürede sona ermesi temennisinde bulundular. Başkan Karaaslan’a vatandaşları kahraman şehitler için düzenlenen hatim duasında bir araya getirdikleri için teşekkür ettiler.