Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabası Yukarı mahalle muhtarı Nihat Serhat, yoğun kar yağışı nedeniyle aç kalan sokak hayvanlarını kendi elleri ile besliyor.

Nevşehir merkez ilçeye bağlı Uçhisar kasabası Yukarı mahalle muhtarlığı ve İyilik Gönüllüleri ekibi kasabanın üç ayrı noktasında evlerden ve merketlerden topladıkları arpa, buğday , bayat ekmek vb. Yaban hayvanlarına ulaştırdılar.

Nevşehir genelinde yoğun kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, sokak hayvanları da açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Sokak hayvanlarına duyarlılık gösteren hayvan sever muhtar Nihat Serhat, ise sokakta aç kalan bir köpeği kendi elleri ile besleyerek örnek davranış sergiledi. Sokak hayvanlarına özellikle karlı havalarda daha çok sahip çıkılması gerektiğini belirten Serhat, “Kış nedeniyle yemek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarımızı unutmayalım, onlara sahip çıkalım. Onların da bir can taşıdığını hatırlayıp, beslenme odaklarını boş bırakmayalım. Artik yemeğimizi çöpe atmadan evvel düşünelim. Unutmayalım bir lokmasıyla bir köpek ve kuş doyar” dedi.


Bu örnek duyarlılık nedeniyle Başta Muhtar Nihat Serhat'a ve tüm Emeği geçenlerden Allah razı olsun.