UCLG Dünya Teşkilatı tarafından İspanya´nın Bilbao kentinde  düzenlenen Kültür Zirvesi çalışmalarını tamamlandı.

 Zirve'nin açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan UCLG Genel Sekreteri Josep Roig ve Bilbao Belediye Başkanı Ibon Areso birer açılış konuşması yaptı. Ayrıca UCLG Kültür Komitesi kurucu üyesi olan Başkan Areso, sanatın aynı zamanda ekonomik bir unsur olduğunu belirtti.  

UCLG Genel Sekreteri Josep Roig ise katkılarından dolayı Bilbao Belediyesi'ne teşekkür etti ve kültürün sürdürülebilir kalkınmadaki rolüne vurgu yaptı. Konukların, 3 gün boyunca farklı şehirlerin deneyimlerini dinleyebileceklerini ifade eden Roig, günümüzde 550´den fazla şehrin Kültür için Gündem 21’i gündelik yaşantılarında araç olarak kullandıklarını belirtti.

Aynı gün gerçekleştirilen UCLG-Meksiko Şehri Kültür 21 Ödülü konulu paralel oturumda ise Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kapadokya Dönüşüm Projesini ve kentsel dönüşüm sayesinde Nevşehir’de ortaya çıkan dünyanın en büyük yer altı şehrini görseller eşliğinde dünyanın çok farklı ülkesinden gelen yerel yöneticilerle akademisyenlere anlattı.,Bu oturumda Hasan Ünver’in bir belediye başkanı olarak şehrindeki kültürel etkinlikleri bizzat anlatması büyük takdir toplarken, sunumunu yaptığı Kültürel Dönüşüm ve Özel İnsanlar Eğitim Merkezi projeleri ise zirveye katılan yöneticilerin büyük ilgisini çekti.