Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları İl Sorumlusu Zafer BAKUM, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Son Peygamber Platformu tarafından ortaklaşa Türkiye genelinde düzenlenen yarışmaların geçtiğimiz yıllarda İlmihal, Kur’an-ı Kerim Meali ve Son Peygamberin Hayatı gibi her yıl farklı bir  temada olduğu, bu yıl ise dördüncüsü düzenlenecek olan “Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları Ödüllü Kitap Okuma Yarışması”nın bu yıl ki temasının “Hadis” olduğunu belirtti. Yarışmada temel alınan eserin ise; Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin ÖZAFŞAR’ın hazırladığı “Riyâzü’s-Sâlihîn’den 1001 Hadis Seçkisi” adlı kitap olduğunu, Ayrıca Din Görevlilerinin de katılabileceği yarışmada, Türkçe dilinde 5 farklı kategoride, İngilizce dilinde ise tek kategori olmak üzere toplamda 6 farklı kategori de düzenlenecek yarışma sınavında, yazılı test usulü çoktan seçmeli A kategorisi için 80, diğer kategoriler için 100 soru ile sıralama tespit edilecek. Yarışmayla ilgili tüm bilgilere www.ufkayolculuk.com internet adresinden ulaşabileceğini ve Nevşehir İl Ödüllerinin;

A kategorisi (14 yaş altı) için;

1.lere 1000 tl, 2.lere 750 tl, 3.lere 500 tl, 4-10 arası 100’er tl.

B kategorisi (14-19 yaş arası) için;

1.lere 1000 tl, 2.lere 750 tl, 3.lere 500 tl, 4-10 arası 100’er tl

C kategorisi (19 yaş ve üzeri) için;

1.lere 1000 tl, 2.lere 750 tl, 3lere 500 tl, 4-10 arası 100’er tl olduğunu kaydetti.

   

     Öte yandan “Ufka Yolculuk” Yarışma Komisyonu tarafından tüm ilçelerde tanıtım toplantısı düzenlendi. Düzenlenen tanıtım ve bilgilendirme toplantılarına;

Acıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koyuncu, Okul Müdürleri ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri,

Gülşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Okul Müdürleri ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri,

Derinkuyu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Dündar, Okul Müdürleri ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri,

Kozaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali AŞKAR, Okul Müdürleri ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri,

Avanos, Ürgüp ve Hacıbektaş ilçelerinde ise Okul Müdürleri ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşti.

               Yarışma heyeti, Gerek Türkiye dereceleri, gerekse il dereceleri için her kategoriye verdikleri özel ödüller ile katılımcıları teşvik etmekte olduklarını ve Yarışmanın Nevşehir organizesini Hasan Emmi Çevre ve Kültür Derneği’yle, Asım Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü’nün ortaklaşa yürüttüğünü belirtti.

  

Not: İl Ödülleri A, B ve C kategorilerinde verilecek olup, D, E ve F kategorilerinde il ödülü verilmeyecektir. Türkiye Ödülleri ise her kategori için verilecektir.