Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Nevşehir Radyo Mega'da Ali Çamur'un hazırlayıp sunduğu 'Haber Panorama' programına canlı yayın konuğu olarak katıldı.
 
Haber Panorama'da Ali Çamur'un sorularını cevaplayan Uğur, gündeme dair önemli açıklamalar yaparken, açığa alınan eğitimcilerden rektörlük seçimlerine ve siyasete dair önemli ipuçları verdi. Uğur'un radyo yayınındaki açıklamaları şu şekilde:
 
Vali Aktaş'tan 24 Kasım'da Müjde Bekliyoruz
 
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Nevşehir eğitim camiası da 15 Temmuz Kalkışması sonrasında açığa alınan meslektaşlarımızdan dolayı eğitime sıkıntılı bir başlangıç yaptık. 300 öğretmen eğitimden uzaklaştırdı bu da hem öğrencileri hem de velileri olumsuz etkiledi. En başından beri bizim isteğimiz vatan hainlerinin gerekli cezayı almaları ama masum olanların bir an önce göreve döndürülmelidir.
 
Açığa alınan öğretmenler dördüncü ayına giriyor. Bu açığa alınan eğitimciler arasında masum olanlar var. Açığa almalar başladığında bazı sendikalar üyelerine kapıyı gösterirken ben Mustafa Uğur olarak masum olanlar var dedim ve bugün görevine tekrar iade edilenleri gördükten sonra diyorum ki bakın ben haklı çıktım. Bu doğrultuda soruşturmaların bir an önce tamamlanarak masumların ve suçluların tespit edilmesini istiyor ve bekliyoruz.
 
Uzatılan sürenin bir an önce sonuçlandırılmasını istiyoruz zira eğitimciler sabır noktasında artık zorlanmaya başladılar. Nevşehir Valisi İlhami Aktaş 24 Kasım'da artık eğitim camiasına bir müjde versin ve masum olan öğretmenleri öğrencileri ile buluştursun zira bundan güzel bir öğretmenler günü hediyesi olamaz.
 
Başarıda Türkiye Dokuzuncusuyuz
 
Cumartesi / pazar idareci atamalarıyla birlikte ben okul müdürü olacağım, ben okul müdür yardımcısı olacağım diyen eğitimciler sendikamızdan istifa ederek başka bir sendikaya üye olmayı tercih etti ama buna rağmen çıkardığımız aylık gazete, aktif şube web sitesi, her gün alanlara inmemiz, mantıklı ve akılcı etkinliklerimiz sayesinde gücümüzü kaybetmedik.
 
Yetkili olmak elbette hedeflerimiz arasında ama biz bu ilde yetkili olmasak da etkili olan sendikayız bunu toplumun her kesiminde hissediyoruz ayrıca tüm bu olumsuzluklara rağmen bilinmelidir ki biz başarı sıralamalarında üst sıralardayız. Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi, Türk Eğitim-Sen'in Türkiye'deki 125 şube ve temsilciliği başarı sıralamasında dokuzuncu sıradadır.
 
Halkın İçinde Olan Bir Profesör Rektör Olmalı
 
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne Nevşehir'i ve üniversitemizi bilen, Nevşehir'in kuru üzümünü yemiş, tavasını tatmış, kabak çekirdeğini çitlemiş, esnafın çayını içmiş, halkla bütünleşmiş, sivil toplum örgütleriyle iletişimi olan birisini rektör olarak atamasını talep ediyor ve bekliyoruz.
 
Üniversitemiz son bir buçuk yıldır çok şey kaybetti, mevcut yönetim çok geride kaldı. Yakın zamanda bilindiği gibi mevcut üniversite yönetimi jeotermal pilot üniversite projesini Kırşehir'e kaptırdı. Kozaklı gibi jeotermal açıdan yıldız gibi parlayan bir ilçemiz olmasına rağmen gerekli hamlelerin yapılmaması üzerine tarihi fırsatı Kırşehir'e kaptırdık. Kırşehir ise bu projeyi iline kazandırdı ve bundan dolayı da Kırşehir Belediye Başkanı YÖK Başkanını ziyaret ederek çeşitli hediyeler takdim etti ve teşekkürlerini iletti biz ise sadece seyretmekle yetindik.
 
Başta yeni fakülteler ve bölümlerin açılması olmak üzere Nevşehir halkının üniversiteden ciddi beklentileri var ve bu beklentilerin bir an önce karşılanması ayrıca da kültürel, turizm, spor ve istihdam açısından yeni hedeflerin koyulması ve bunları gerçekleştirilmesi için bir an önce hamleler yapılması gerekiyor.
 
İlimizden çok başarılı sporcularımız yetişiyor bu minvalde öncelikli olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesine Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ardından ise Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi ve nüfusla orantılı olarak gerekli şartlar sağlandığında Tıp Fakültesi kazandırılmalıdır.
 
Güzel Sanatlar Lisesi Konusunda Rektör Sınıfta Kaldı
 
Güzel Sanatlar Lisesi'nin bu ile kazandırılması için 7 yıldır aralıksız mücadele ediyorduk ve 15 Temmuz Kalkışması sonrasında ilimize Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'in de katkılarıyla bu güzel okulu kazandırdık ama okula gerekli ilginin gösterilmemesi sonrası bina olarak Lara yerine 2000 Evler Toki Kız Meslek Lisesi'nin üst katına taşıdılar.
 
Rektör Filiz Kılıç, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne öğrenci yetiştirecek bir okul olan Güzel Sanatlar Lisesi'ni üniversitenin tüm imkanlarını kullanarak hem ilimizde hem de çevre illerde tanıtımını broşürler, araçlar ve billboard reklamlarıyla yapmadı, gerekli desteği sağlamadı hatta bu konuya dair hiçbir şey yapmadı bu yüzden de üzgünüz ve kızgınız.
 
Bürokratlar Bizlerden Korkmasın
 
Zaman zaman eğitim sendikası olarak Nevşehir'de görev yapan bürokratlarla görüşüyor ve ilimizle ilgili hazırladığımız çeşitli raporları kendilerine sunuyoruz.
 
Nevşehir'deki bir çok bürokrat bizleri kapalı mekanlarda en iyi şekilde ağırlıyor, sohbet ediyor ama halka ve protokole açık mekanlarda bizi tanımamazlığa geliyor. Kurumlar ya da kişiler farklı düşünebilir, aykırı söylemlerde bulunabilir ama eğer söylemleri bu şehre ya da bu şehrin dinamiklerine fayda sağlayacaksa bürokratlar bu insanlardan korkmasın, aksine kucaklaşsın zira hepimizin amacı bu şehre hizmet etmek.
 
Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'i Seviyoruz
 
Görev yapan Milli Eğitim Müdürleri'nin en az 5-6 yıl görev yapmaları gerektiğine inanıyorum. Eğitimde güzel projeler ve başarı için ortaya koyulan çalışmalardan verim almak ancak bu kadar zamanda gerçekleştirilebilir zira emek ve başarı zamanla gerçekleşecek şeyler bunu hepimiz çok iyi biliyoruz.
 
Önemli olan Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü makamına oturanların kendini belirli bir kesimin değil de her eğitimcinin müdürü olarak kabul etmeleri, ona göre uygulamalara imza atmaları ve görev yapmaları. Bu anlamda Nevşehir Milli Eğitim Müdürümüz Murat Demir'de bana göre şehrimizde en az 5-6 yıl görev yapmalı tabi ki görev yaptığı sürede en az eleştiri alacak uygulamalara imza atmak şartıyla.
 
Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim İçin Sessiz Kalıyor
                                                   
Nevşehir Vergi Rekortmenleri açıklandıktan sonra bir açıklama yaparak vergi rekortmenlerimizi okul yapmaya yahut fakülte binası yapmaya davet ettim. Bizden başka bu noktada eğitime yatırım için taşın altına elini koyan bir sendika yahut sivil toplum kuruluşu bu şehirde maalesef çıkmadı.
 
Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası neden ilin eğitiminin kalkınması ve yatırım noktasında ses çıkarmıyor? Bu şehrin eğitiminin kalkınması yalnızca bizim sorunumuz mu? Bu şehirde yaşayan diğer dinamikler neden sessiz kalmaktadır anlam veremiyoruz. Biz sendika olarak kıt imkanlarla güzel projelere imza atmaya çalışıyoruz ve imkanları devasa olanlara da siz de büyük projelere imza atın mesajı veriyoruz ama mesajı alan yahut kabullenip de harekete geçen yok.
 
Devlet Bahçeli Olur Verirse Siyasete Devam
 
Şu an Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı olarak başta üyelerim ve eğitimciler olmak üzere şehrimize elimden geldiğince hizmet ediyorum. Bunun bir üst noktası ise hepimizin bildiği gibi ya belediye başkanlığı ya da milletvekilliğidir. Halkımızdan ve MHP tabanından siyasetten kopmamam ve gelecekte de siyasi hayatıma devam etmem noktasında büyük bir teveccüh ve destek görüyorum kendilerine bu radyo programı aracılığıyla sonsuz teşekkür ediyorum sağ olsunlar, var olsunlar.
 
Cenabı Allah nasip ederse, şartlar oluşursa, siyasete atıldığım ve yeniden atılacağım Milliyetçi Hareket Partisi'nin lideri Devlet Bahçeli olur verirse, il başkanımız uygun görürse elbette siyasi arenada da öncelikli olarak aday olmak, ardından da halkımızın desteğiyle göreve gelmek ve hizmet etmek isterim.