Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Nevşehir Güzel Sanatlar Lisesi'nin açılışını öğrencilerle pasta keserek kutladı.
 
Yaklaşık yedi yıl Nevşehir'e Güzel Sanatlar Lisesi kazandırmak için girişimlerde bulunan ve bu eğitim/öğretim yılında Nevşehir'e Güzel Sanatlar Lisesi'nin kazandırılmasında büyük emeği olan Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Nevşehir Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi'nin açılışını okul öğretmenleri ve öğrencileriyle yaş pasta keserek kutladı.
 
Nevşehir Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi'ne elinde yaş pasta ile giden Mustafa Uğur, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi 'Sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir' Nevşehir'e sanatkarlar yetiştirecek olan okulumuzu uzun süren girişimlerimiz sonucunda kazandırdık. Bugün okulumuzda on dört öğrencimiz resim bölümünde, yedi öğrencimiz ise müzik bölümünde öğrenim görmektedir. Elbette ki her zamankinden daha çok mutluyuz ve gururluyuz. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi yalnız bırakmamak, onlara her an destek olduğumuzu hissettirmek için okulumuzun açılışını hep beraber kutlamak istedik. Okulumuz hayırlı ve uğurlu olsun" şeklinde konuştu.
 
Mustafa Uğur'un nazik düşüncesinden ötürü mutluluk duyduklarını belirten Nevşehir Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Semih Dede, "Bizleri unutmayan ve okulumuzun açılışını bizlerle birlikte kutlayan Mustafa Uğur başkanımıza teşekkür ediyorum. Güzel Sanatlar Lisesi'nin büyümesi için şehrimizde yaşayan herkesin bizlere destek vermesini bekliyoruz" dedi.
 
Konuşmaların tamamlanmasının ardından üzerinde müzik aletleri, Türk Eğitim-Sen logosu ve 'Güzel Sanatlar Lisesi Hayırlı Olsun' yazısı bulunan yaş pastayı Mustafa Uğur, Okul Müdürü Semih Dede ve öğrenciler hep birlikte keserek kutlama yaptılar.