Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Nevşehir Vergi Rekortmenleri'ne tarihi bir çağrıda bulunarak, rekortmenleri eğitime yatırım yapmaya davet etti.
 
Kısa bir süre önce Nevşehir Deftardarlığı tarafından açıklanan Nevşehir Vergi Rekortmenleri listesi Türk Eğitim-Sen Başkanı Mustafa Uğur'u da harekete geçirdi. Uğur, gelir vergisi rekortmenleri ve gayrimenkul sermaye iradi rekortmenlerini Nevşehir'e yeni okul ve üniversite binası yapmaya davet etti.
 
Nevşehir'de gerek il merkezinde gerek ilçelerde gerekse de üniversitede hayırseverlerin yaptırmış olduğu okul binalarının azlığına dikkat çeken Mustafa Uğur, "Ülkemizdeki bir çok ilde şehrin ileri gelen zenginleri ilin kalkınması adına illerinde ilkokul, ortaokul, lise binası yaptırmakta hatta bazıları ise yeni fakülte binaları yaptırmaktadır. Nevşehir'de bildiğiniz üzere hem il merkezinde hem ilçelerde hem de üniversitemizde hayırsever zenginlerimizin yaptırdığı okul binası bir elin parmaklarını geçmemektedir. Gelin 2017 yılı bir milat olsun ve 2017 yılı Nevşehir'de 'Eğitime Yatırım Yılı' olarak ilan edilsin ve ilimizi her köşesinde hayırsever okulları yükselsin" dedi.
 
Nevşehir'e vergi rekortmeni zenginlerin yaptıracağı yeni okulların şehrin çocuklarına ve dolayısıyla şehrin insanlarına büyük bir yatırım olacağını ifade eden Uğur, "Üniversitemize yaptırılacak yeni fakülte binaları ise hem üniversitemizin büyümesine, gelişmesine hem de şehrimize daha çok öğrencinin gelmesine yol açacaktır. Bu noktada hem eğitim kazanacak, hem üniversite kazanacak hem de artan öğrenci nüfusuyla şehrin ekonomisi daha çok canlanacaktır" dedi.
 
Uğur'un çağrı yaptığı gelir vergisi vergi rekortmenleri listesinde ilk on sırada: Fatih Dirikoç, Ali Çolhan, Nebil Tahincioğlu, Ali Işıksaçan, Ali Aksüt, Yaşar Alcar, Yaşar Türk, Mustafa Dinler, Emin Dinler ve Celal Ateş bulunuyor. Yine Uğur'un çağrı yaptığı gayrimenkul sermaye iradı rekortmenleri listesinin ilk on sırasında ise: Nafiz Dirikoç, Neziha Bilgin, Mustafa Şahin Akkoç, Sait Polat, Ayşe Saliha Işıksaçan, Ziya Işıksaçan, Sebahat Yurtbeğendi, Ali Haydar Kararlı, Kadriye Uzer ve Asım Atabilen yer alıyor.
 
Uğur'un tarihi çağrısına hangi vergi rekortmeninin cevap vereceği yahut hangisinin eğitime yatırım yapacağı ise Nevşehir kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.