Daha sonra ünlü  vatan şairi Arif Nihat Asya’nın Nevşehir ile ilgili olarak yazdığı bir şiirden bir bölüm okuyan Ünver “ O büyük şair Nevşehir’e de gelmiş, ve  müthiş bir kahramanlık destanı yazmış . Dizelerinde bu şehri çok iyi anlatmış. Tüm öğretmen arkadaşlardan isteğim, bu şiiri öğrencilere öğretmeleri. Bu şiiri  önümüzdeki günlerde şehrimizin girişlerine Nevşehir Belediyesi olarak mermer üzerine yazıp,  bir gurur  tablosu haline getireceğiz .” şeklinde konuştu. Ünver,20 Ağustos 2016 Cumartesi günü de Demokrasi Nöbetine katılan aziz hemşehrilerimize teşekkür mahiyetinde ünlü sanatçımız Uğur Işılak’ın katılacağı  konser  organize ettik. Bundan sonra da, her zaman olduğu gibi inşallah bu halk,  dosta güven, düşmana korku vermeyi sürdürecektir. Demokrasi  nöbetinde üzerinize düşeni fazlasıyla yerine getirdiniz. Hepinize çok teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun. “ dedi.
Nevşehir Valisi  İlhami Aktaş’da Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine meydanlara inen Nevşehirlilerin büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini ifade etti. Bir grup beynini kiraya vermiş hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından tüm Nevşehirlilerin birlik ve beraberlik içerisinde , herhangi bir siyasi görüş ve düşünce ifade etmeden devletinin yanında olduğunu dik duruşu ile ortaya koyduğunu anlatan Aktaş, “ Herkesin kafasında soru işaretlerinin olduğu bir süreçte  sevgili halkımız Valiliğin,Emniyet Müdürlüğümüzün ve partilerin önünde kendini gösterdi. Halkımızın bu dik duruşu bize güç ve kuvvet verdi. “ dedi.
Devlet içerisinde ayrı bir devlet oluşumu olarak da değerlendirilen paralel  devlet yapılanmasının tamamen bu devletin içerisinden temizleneceğini Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’daki son demokrasi nöbeti ile bir kez daha aziz halkımıza deklare ettiğini vurgulayan Aktaş : “Ben de Nevşehir Valisi olarak Nevşehir’de  bu hain yapılanmanın  tamamen temizleneceği sözünü veriyorum. Paralel çete ile hukuk devleti kurallarına uygun bir şekilde mücadele edip, tamamen bitireceğiz. Kin ve nefretle hareket etmeden , kendi milletine bomba atan bu hainlerin bataklığını tamamen kurutacağız, bundan şüpheniz olmasın. Bu milletin kılına bile zarar gelmeyecek. Allah böyle günleri bir daha bu millete yaşatmasın. Reisimizi, vatanımızı ve devletimizi yedirtmedik, bunlara kimsenin gücü de yetmeyecektir” dedi.
Daha sonra Nevşehir Valisi’nin de önerisi ile ,alanda bulunan asker ve polisler platforma davet edildi. Burada nöbet vatandaşlar tarafından asker ve polislere teslim edildi. Bir grup gencin de katıldığı törende  Nevşehir Belediyesi Mehter  takımı eşliğinde İstiklal Marşı söylendi.