Seçim sonuçlarına göre Nevşehir'den milletvekilli seçilen isimlerin seçim sonrası yaptığı açıklamalar toplumun her kesiminde olduğu gibi kamu çalışanları tarafından da iş barışı ve toplumsal huzurun sağlanması yönünde umut yarattı.

1 Kasım seçim sonuçlarına göre Nevşehir'den %63 oranında oy alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 3 milletvekili gönderen AK Parti Nevşehir teşkilatının ve seçilen milletvekillerinin yaptığı açıklamalar toplumun her kesiminde söylenen sözlerin gerçekliği noktasında bekleyişe neden oldu.

Bilindiği üzere 24. dönem ve daha önceki dönemlerde seçilen AK Parti Nevşehir milletvekillerinin kamu dairelerinde yaptığı adam kayırmacılığı, toplumu kutuplaştırmaya yönelik atamalar, sivil toplum kuruluşlarını ayrıştırıcı siyaset Nevşehir'de özellikle diğer partilere oy vermiş kamu çalışanlarının ötekileştirilmesine neden olarak Nevşehir'de huzursuz bir ortamın doğmasına neden olmuştu. 7 Haziran seçimlerinde Nevşehir'de 1 milletvekili kaybederek adeta sarsılan AK Parti'nin bu süreçte yanlışlarını gözden geçirerek değişikliğe gittiği siyaset 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'ye Nevşehir'de yeniden 3 milletvekili kazandıran yolu açmıştı.

7 Haziran - 1 Kasım sürecini çok iyi analiz ettiklerini belirten AK Parti Nevşehir milletvekilleri 1 Kasım'dan günümüze dek yaptığı açıklamalarda ılımlı, toplumun her kesimine kucak açan, ötekileştirmenin son bulduğu, hizmetin daha da artacağı bir siyasetin izleneceğinin sinyalini verdiler. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Eczacı Mustafa Açıkgöz, herkesin ulaşabileceği bir vekil olacağını belirterek, halkın hakkını ve çıkarlarını sonuna kadar savunacağını, halkla iç içe bir siyasetin izleneceğini belirterek 'halk varsa siyasetçi var, halk varsa vekil var' anlayışının kendine hakim olduğunu belirtirken, "Bundan sonra biz herkesi kucaklayarak, herkese bir adım daha giderek kaldığımız yerden hizmete devam edeceğiz. Bu ülke hepimizin. Bu Nevşehir hepimizin. Bundan sonra da reformlarımız, hizmetlerimiz artarak devam edecek" dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Avukat Murat Göktürk ise; “Gurur da kibir de bize yakışmaz. Sorumluluğumuz bir kat daha arttı. Yüce Allah’ım bizleri milletimize hizmet yolunda mahcup etmesin, utandırmasın. AK Parti, etkiyi yetkide değil, hizmette, şefkatte, merhamette ve hikmette görenlerin davasıdır. Muhabbettir, sevdadır, iştiyaktır, haktır" sözleri ile toplumun her kesimince kucak açacaklarını, kibir siyasetinin bırakılarak görev yapılacağını belirten açıklamalarda bulundu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Avukat Ebubekir Gizligider ise; "İsterim ki geçmiş dönemde ki hizmetlerimizi bu dönem kat kat arttırmanın ötesin de birçok toplu kesimleriyle farklı siyasi kesimiyle iç içe olmaya ve onlarla da istişare etmeye çalışacağız. Bu şehir de sadece bizim partimizin tabanı yok inşallah onların da gerek bu şehre dair gerek ülkemize dair fikirlerini almak istiyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla, derneklerle, vakıflarla, esnaf odalarıyla, sanayi odalarıyla ve sektörel buluşmalar yöntemiyle farklı meslek dallarıyla olmaya çalışacağız basınla birlikte olmaya daha çok çalışacağız. Bu yoğun tempoda geçtiğimiz 4 yıl içinde bize göre eksik kalan bazı hususları istişare, fikir alışverişi ile yapacağız. Bu şehirde sadece AK Parti kazanmadı, MHP'ye, CHP'ye oy verenler de kazandı. Bunu ısrarla vurgulamak istiyoruz onların da Milletvekili olarak bu dakika itibari ile hizmet vermeye çalışacağız kapımız herkese açık olacak gerekirse biz kapılarını çalacağız fikirlerini alacağız. İnşallah daha kolektif daha çok istişareye dayalı daha çok insanların sınıflandırılmasının ötesinde Nevşehir ortak bilincinde Türkiye bilincinde kolektif akılla geçinmeye çalışacağız" diyerek önceki dönemlerde yaşanan sıkıntıların son bulacağına dair mesajlar verirken, olması gereken siyasetin Nevşehir'de uygulanacağını belirterek milletin gerçek vekili olacağına dair beyanlarda bulundu.

"Niyetimiz hep hayr, düşüncemiz hep iyi ve samimi olacak. Nevşehir halkına taahhütte bulunuyorum" sözleri ise milletvekili Gizligider'in 7 Haziran'dan sonraki süreçte eksiklerini ve yanlışlarını iyi tespit ettiğine en büyük işaret olarak yorumlandı.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi olarak, Nevşehir'den milletvekili seçilen Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider'in seçim sonrası yaptığı açıklamaların gereğini yapmalarını herkesten çok bekliyor ve açıklamaların takipçisi olduğumuzu ifade ediyoruz.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi olarak, 3 milletvekilinin de belirttiği gibi, halkın hakkını ve çıkarlarını savunan, her kesimi kucaklayan, gururu ve kibiri kenara bırakarak hizmet edecek, toplumun farklı kesimleri ile istişare eden, fikirlerini önemseyen, sivil toplum kuruluşlarının kapısını çalarak görüşlerini değerlendiren, önce ülkemize sonra ilimize hizmet etmek için gece gündüz çalışan milletvekillerini görmek toplumun her kesimini olduğu gibi bizleri ve tüm kamu çalışanlarını mutlu edecektir. Nevşehir'deki tüm kamu kurumlarında çalışma barışını sağlayacak, toplumsal huzurun tesis edilmesi noktasında işlev görecek siyaset anlayışı en büyük beklentimizdir.

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi olarak, Nevşehir'den milletvekili seçilen 3 isme de Nevşehir'in eğitim raporunu sunmaya, kamu çalışanlarındaki mevcut sıkıntı ve yaraların tedavi edilmesi noktasında fikir sunmaya geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de hazırız. Biz biliyoruz ki gelecek, eğitimle gelecek...

Nevtes