-UĞUR'DAN ÖZEL İNSANLARA ZİYARET
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Eğitim Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrencileri ziyaret ederek karanfil hediye etti.

Özel İnsanlar Eğitim Merkezi ziyaretinde konuşan Mustafa Uğur; "Bir toplumun gelişmişliği engelli vatandaşlarına verdiği önemle ölçülebilmektedir. Biz Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesi olarak yıllardır Nevşehir'de engelli çocuklarımız ve engelli yetişkinlerimiz için her türlü sosyal projelere destek verirken aynı zamanda da onların mutluluğunu sağlayabilmek için de elimizi taşın altına koyuyoruz. Engelli kardeşlerimizi, bir çiçek bahçesi olarak tanımlayabileceğimiz Türkiye'nin kırmızı karanfilleri olarak görmekteyiz" dedi.

Engelli öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek karanfil hediye eden Mustafa Uğur, üstlerine düşen her türlü görevde sorumluluktan asla kaçmayacaklarını belirterek engelli öğrencilerin ailelerine de karanfil takdim etti.

Nevşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl zihinsel engellilerin okuma-yazma öğrenmesi ve çeşitli aktivitelerle zamanı değerlendirilmesi tarafından hizmete kazandırılan merkezde her yaştan engelli bulunduğunu belirten Özel İnsanlar Eğitim Merkezi Müdürü, tüm engellilerin zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmanın yanı sıra engelli olmanın getirdiği psiko-sosyal sorunların üstesinden gelinmesi ve onların toplumla entegre olabilmelerine yardımcı olunması amacıyla hizmet verdiklerini belirtti.