UĞURLU’DAN ÇALIŞAN GAZETECİLERE KUTLAMA

Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri İl Müdürü Mehmet UĞURLU 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

UĞURLU açıklamasında basının, demokrasilerde vazgeçilmez bir unsur olduğunu, son yıllarda ülkemizde ve dünyada basın ve medyaya olan ilginin daha da arttığını belirterek, ilkeli, tarafsız, kamu yararına çalışan gazetecilerin toplumsal barışa hizmet eden, milletin sesi,soluğu olduğunu kaydetti.

UĞURLU açıklamasında şu cümlelere yer verdi: “Ülkemizde basın çalışanları bir dönem hiçbir hak ve hürriyete sahip değillerdi. Sözleşmesiz. Sendikasız, izinsiz, mesaisiz, sigortasız dönemler geçirdiler. Ancak 1961 yılında 10 Ocak’ta 212 adıyla bilinen ilk kanuni düzenleme ile çalışan gazeteciler bazı haklarına kavuşabildi. O nedenledir ki 1961 yılından itibaren 10 Ocak tarihi, “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlanmış ve kutlanmaya devam etmektedir. Elbette basın ve medya çalışanları kar kış demeden son derece özverili bir şekilde toplumu bilgilendirmeye çalışmakta ve de bunu en süratli şekilde yapma gayretinde. İletişim aygıtları gelişiyor. Sosyal medya ve internet medyası basın çalışanlarının daha bir rekabetle çalışması ve koşturmasını gerektiriyor. Hal böyleyken çalışan gazetecilerin yaşam şartlarının ve haklarının daha iyileştirilmesi en büyük dileğimizdir. Bu vesile ile tüm basın ve medya çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar çalışmalarında başarılar dilerim”


Mehmet UĞURLU
İl Müdürü


Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü
Valilik Hizmet Binası
Kocasinan/KAYSERİ