BAKAN BİNALİ YILDIRIM YAHYALI KAZASINI DEĞERLENDİRDİ
“YOLLARIN KRALI YOK, YOLLARIN KURALI VAR”

Uluslararası Osmanlı Devleti’nde Nehirler ve Göller Sempozyumu’nda fahri doktora unvanı verilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kayseri'de meydana gelen kazayla ilgili olarak, “Yahyalı’da 8 kişinin öldüğü kazada şoför barajın servis yoluna girmiş” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kayseri’de 8 kişinin hayatını kaybettiği kaza ile ilgili olarak, “Yolların kralı yok, yolların kuralı var. Vatandaşlarımız seyahatlerinde kurallara kesinlikle uymalıdır” dedi.
Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi’ndeki sempozyum sonrasında açıklama yapan Bakan Yıldırım, “Kazada hayatını kaybeden 8 kişinin yakınlarına başsağlığı diliyorum. Vali Bey olay yerindeydi ve detaylı bilgi aldı. Yaralılar ambulanslar ve helikopter ambulansla hastanelere kaldırıldı. Kaza ölümlü olduğu için savcı bey gerekli incelemeyi yapacaktır. Yolun kullanılan bir yol değil, baraj inşaatı nedeniyle açılan bir yol olduğunu öğrendim. Bu yolda kazanın meydana geldiği anlaşılıyor. Araştırmalarda nedeni ortaya çıkacak. Biz hep şunu söylüyoruz; yolların kralı yok, yolların kuralı var. Vatandaşlarımız yaz aylarında seyahatlere çıkarken kurallara mutlaka uymalıdır” diye konuştu.


Kaynak:Kayseri News