NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir ikinci sıra adayı Mehmet Seyhan Duru, Türkiye’nin 7 haziran seçimlerinin ardından yaşananları büyük bir dikkatle izlediğine dikkat çekerken, AKP, MHP VE HDP’nin ülkede bir koalisyon kurulmaması konusundaki çabalarının 1 Kasım erken seçimlerinde seçmen tarafından en iyi şekilde değerlendirileceğine inandıklarını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisinin ülkenin hükümetsiz kalmaması ve uyumlu bir koalisyon kurulması konusundaki çabalarının kendi iradesi ile değil Sarayın iradesiyle hareket eden AKP, koalisyon hükümetine kapıları kapatan MHP ve bu konuda son derece yetersiz ve tecrübesiz olan HDP tarafından sonuçsuz bırakıldığını kaydeden CHP Nevşehir Milletvekili adayı Mehmet Seyhan Duru, ülkenin kurtuluşu, Selameti ve Huzuru için CHP iktidarına ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Duru, “Cumhuriyet Halk Partisi 7 Haziran seçimlerinin ardından kamuoyunda, herkesin gözleri önünde iyi bir sınav verdi. Ülkenin selameti ve bütünlüğü için elini taşın altına koydu. AKP kendi iradesiyle değil sarayın iradesiyle hareket etti. CHP’nin başbakanlık önerisine rağmen MHP’nin bir koalisyon çıkarılma çabalarına olan olumsuz tutumunu ülkede hemen hemen herkes izledi. HDP ise görüldü ki son derece yetersiz ve deneyimsizdi. Ülkenin sorunlarını çözebilecek tek partinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu ve bu konuda da çok önemli, yetişmiş kadrolarının bulunduğunu Türkiye kamuoyu bir kez daha gördü. Bütün bu yaşananların ardından Ülkemizdeki bütün kesimlerin; çalışanın, emeklinin, çiftçinin, memurun, İş adamlarının Cumhuriyet Halk Partisini desteklemesini bekliyoruz. Bizde Nevşehir’deki seçim çalışmalarımızı bu doğrultuda yürüteceğiz. Ülkenin kurtuluşu, selameti ve huzuru için CHP iktidarına ihtiyaç var” dedi.