Nevşehir’de vazgeçilmez haline gelen ve faaliyetleri ile göz kamaştıran Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanlığı, düzenlediği bilgi yarışmaları ile de özellikle gençlerin ve velilerin büyük ilgisini çekiyor. Sadece bilgi yarışmaları ile kalmayıp, alanında uzman eğitimciler ile gençlere seminerler de veren Ülkü Ocakları, gençlerin uyuşturucudan ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarına dikkat çeken sportif faaliyetlere de büyük önem veriyor.

Nevşehir’de tertemiz nesiller yetiştirmek için var güçleri ile çalıştıklarını ifade eden Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanı Ali Türker, Gençliğin umudu olmak, gelecek nesillere pırıl pırıl gençler yetiştirmek için ne gerekiyorsa yaptıklarını ifade etti.

Özellikle eğitim faaliyetleri konusunda ciddi çalışmalar yapıldığını söyleyen Başkan Türker açıklamasının devamında, “Alanında uzman eğitimcilerimiz ile gençlerimize seminerler veriyoruz. Bu seminerlerin yanı sıra genç nesillerimizi doğa yürüyüşü, satranç, futbol, yüzme gibi birçok sportif faaliyete yönlendiriyoruz. Ayrıca gençlerimizi doğada yaşayan canlılarımız konusunda da bilgilendiriyoruz. Özellikle sokak hayvanları konusunda ciddi çalışmalarımız var. Malum kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde sokak hayvanlarımızı zor günler bekliyor. Bizlerde Ülkü Ocakları Nevşehir il Başkanlığı olarak onların yaşamını devam ettirmeleri için cadde ve sokaklara hayvan yemlikleri yerleştirip, sık sık yem takviyesinde bulunuyoruz. Nevşehir halkını da bu etkinliğimize sık sık davet ediyoruz.” dedi.

Genç nesillere çağrı

Gençleri Ülkü Ocaklarına gelerek bir çay içmeye davet eden Başkan Ali Türker, “Çok şükür Ülkü Ocakları her yerdedir. okullarda, sıralarda, ocaklarda. Bu duygu ve düşünceler ile gençlerimize sesleniyorum. Vaktini boşa harcama, gel sende bizimle ocağa”  dedi.