Ultra Trail koşuları 110 ve 60 Km koşu parkuru bu sabah saat 7:00’de 30 Km parkur ise saat 10:00’da Ürgüp Şehir Merkezinde başladı. Yaklaşık 20’ye yakın ülkeden 1000’e yakın sporcunun katıldığı yarışmada sporcuları zorlu Kapadokya parkuru bekliyordu.

Ürgüp'te bu sabah start alan Ultra Trail koşularında tırmanma etabında bir koşucu Zemi vadisinde Düştü, Kalçası Kırıldı.

Ürgüp'te bu sabah start alan Ultra Trail koşularında tırmanma etabında talihsiz bir kaza yaşandı ve bir koşucu Zemi vadisinde düştü.

Tırmanma etabında Yağmurlu havanında etkisiyle kayganlaşan zeminde bir an ayağı kayan Ultra Trail koşularından 50 yaşındaki Uzm.Dr. Kamil Hakan Müftüoğlu ( Patoloji Uzmanı) Göreme Zemi vadisinde düşmesi sonrası kalçası kırıldı.

Olay göreme Zemi  Vadisi'nde öğle saatlerinde meydana geldi. 
Ultra Trail koşuları kapsamında tırmanma etabında yarışa Ankara'dan katılan 50 yaşındaki Uzm.Dr. Kamil Hakan Müftüoğlu ( Patoloji Uzmanı) koşu esnasında düşmesi sonucu kalçası kırıldı.

Olay yerine Özel Versa Hastanesinin sağlık ekibi geldi. İlk müdahaleyi olay yerinde yapan sağlık ekibi daha sonra yaralı şahsı sedyeye bindirerek ambulansa taşıdı. Versa Hastaneine  kaldırılan turist tedavi altına alındı.