AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday adayı Avukat ve İşadamı Mahmut Sami Uluer Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen Turizm-Sağlık ve Hukuk Sempozyumuna katıldı. Sempozyuma yaptığı desteklerden dolayı Turizm Fakültesi Dekanı Zeynep Prof. Dr. Zeynep ASLAN, Uluer' e Teşekkür belgesi takdim etti. 

Uluer konuşmasında şunları ifade etti:
 - Sayın Protokol, Değerli Katılımcılar,

Şehir dışından katılan misafirlerimize Kapadokya’ya Hoşgeldiniz diyerek sözlerime başlamak istiyorum.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitemizin ev sahipliğinde ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Zeynep ASLAN hocamızın eş başkanlığında düzenlenen Turizm – Sağlık ve Hukuk Sempozyumu’nun, beklentileri karşılar nitelikte verimli geçmesini ümit ederek, bu organizasyonun hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum.

Turizm-Sağlık ve Hukuk Sempozyumu’nun, Dünyanın gözde turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya’da yapılıyor olması, oldukça önem arz ediyor. Kapadokya, Tarih, Kültür ve İnanç Turizmi değerleri açısından Dünyada tektir. Diğer taraftan, önemli bir Termal Turizm merkezidir.

Sempozyumun ana başlıklarından bir tanesi olarak, yılda 2 milyonun üzerinde turist ağırladığımız bölgemizde, Sağlık Turizmi ile birlikte Turist Sağlığı da oldukça önemli bir konu olarak karşımıza çıkıyor.

 10’larca farklı ülkeden, farklı hukuk sisteminden insanların bir araya geldiği bir destinasyon olması da Kapadokya’da Turizm-Hukuk denkleminin doğmasına sebep oluyor. Mağdur veya şüpheli olarak bir Turistin hukuksal statüsü, Türk Hukuk Sistemindeki yeri, Milletlerarası Hukuk Normlarındaki karşılığı da zannediyorum bu sempozyumun önemli başlıklarından olacaktır.

Bugüne kadar 15.000 civarında yerli ve yabancı turisti, Balon Pilotu olarak Kapadokya semalarında ağırlamış, bölge turizminin önemli alanlarında çalışmalar yürüten bir turizmci, hukukçu ve diplomat olarak, Turizm üst başlığı altında yapmamız gereken çok iş, kat etmemiz gereken çok yol olduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan bir kilometre taşı olacağına inandığım bu çalışmanın, yalnızca bilimsel ve akademik çerçevede kalmaması için de ayrıca çaba sarf etmemiz gerekiyor.

Tekrar, Turizm-Sağlık ve Hukuk Sempozyumu’nun başarılı geçmesini, hayırlı olmasını ve sürdürülebilir çalışmalara vesile olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.