Kapadokya’dan ve Anadolu’nun farklı şehirlerinden, 45 sanatçı ve ressamla işbirliği içinde ve yerel yönetimlerin desteğiyle gerçekleştirilen İmece Festivali, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın Eşi Songül Aktaş’ın Mustafapaşa köyündeki ‘Kapadokya Sanat Sokağı’ açılışıyla başladı.

Açılışa; Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın Eşi Songül Aktaş, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı’nın Eşi Arzu Güleryüz Maraşlı, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay’ın Eşi Seçkin Artunay, Bebek Müzesi Kurucusu Sibel Radiye Gül ile yerli ve yabancı davetliler katıldı.

Nevşehir Valiliği ve Ürgüp Kaymakamlığı tarafından desteklenen festivalde, katılımcılar ve davetli ressamlar, festivale kimliğini veren ‘imece’ ruhuyla, sokak boyama etkinliği gerçekleştirdi.

Festival, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölümü öğrencileri halk oyunları ve ‘köy seyirlik oyunları’ gösterisi, Mustafapaşa Köyü Sinasos Halk Oyunları gösterileriyle devam etti.

Ardından, Bebek Müzesi olarak bilinen Kapadokya Sanat ve Tarih Müzesi Çocuk Ressamlar Danışmanı, Ressam Emine Kasap Karakoç’un düzenlediği ‘Mustafapaşa Çocuk Ressamlar Sergisi’nin açılışı yapıldı.

Etkinlik, Küratör Esma Bayraktar ve davetli 45 ressamın katılımıyla ‘Sokak Boyama Şenliği’ ile devam etti.