16-18 Mayıs 2013 tarihleri arasında Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliği ile düzenlenen  ‘Kapadokya Serileri: Uluslararası Enerji Ekonomisi ve Politikası’ adlı konferans Kapadokya Dedeman Otel’de başladı.

 

Nevşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Alper Aslan yaptığı açılış konuşmasında konferansını içeriği ve amaçları hakkında bilgi verdi.

 

Ardından kürsüye gelen Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız konuşmasına Ajans’ın bugüne kadar ki çalışmaları hakkında bilgi vererek başladı. Ajans’ın enerji eksenli projelere bakış açısına da değinen Yıldız konuşmasını şöyle sürdürdü; “Ajansımız 2012 yılında bölgemizde uygulamakta olduğu Mali Destek Programı’nda Sektörel Rekabet edebilirlik başlığı altıda, enerji verimliliğinin artırılması, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaştırılması öncelik konularından biri olarak belirlenmiş olup, değerlendirme süreci sonucunda enerji konulu 7 proje destek almaya hak kazanmıştır. Söz konusu projelerden 5 tanesi güneş enerjisi, 1tanesi doğalgaz, 1 tanesi ise rüzgar enerjisi başlığındadır. Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programında ise; Yenilenebilir Enerjinin temini ve kullanılması ve çevrenin sürdürülebilirliğinin sağlanması için uygun alt yapının geliştirilmesi önceliği altında 9 proje desteklenmekte olup, bunlardan 6 tanesi güneş enerjisi, 2 tanesi doğalgaz, 1 tanesi de rüzgar enerjisi konularını içermektedir.”

 

Açılış konuşmalarında söz alan Nevşehir Üniversitesi Rektörü Filiz Kılıç ise, konferansın önemine değinerek kendilerine bu konferans ve diğer çalışmalarında destek olan Ahiler Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti. 

 

“Uluslararası Enerji Ekonomisi ve Politikası Konferansı”, enerji odaklı ekonomi politikalarını, enerji ekonomisi alanında güncel konuları, gelişmeleri ve yenilikleri ele alarak ve enerji sektörünü global bir bakış açısıyla incelemeyi amaçlıyor.