Ürgüp İlçesi Ayvalı-Bahçeli Yolu Köprü Yapım işine İl Özel İdaresinin yaptığı ihale ile Müteahhit Firma aracılığıyla başlanılmıştır. 2014 yılının sonlarında başlanılan köprü yapım işi %80 oranında tamamlanmıştır. Köprü Yol Yapımını yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir Milletvekili Murat GÖKTÜRK ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail CİHAN bölgeye giderek yetkililerden bilgi almıştır. 
 
   Alınan bilgi doğrultusunda daha önceden de bilindiği üzere Ayvalı-Bahçeli yolu köprü uzunluğunun 90 metre genişliğinin ise 9 metre olduğu görülmüştür.  Köy halkının daha önce ulaşımda sıkıntı çekmesi sebebiyle yeni yapılan köprü ile köy halkının ulaşımdaki sıkıntısının giderilmesi amaç edinilmiştir. 
 
   Nevşehir Milletvekili Murat GÖKTÜRK ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail CİHAN en kısa sürede tamamlanması tasarlanan köprü yapım işinde emeği geçen Müteahhit firma çalışanlarına teşekkür ederek bölgeden ayrılmışlardır.
 
   Önceki yıllarda her iki köy halkının hayalini kurduğu Ayvalı-Bahçeli Köprü Yol Yapım işinde yine İl Özel İdaresi olarak bir ilkin gerçekleştirilmesi Nevşehir Valiliği ve Kurumumuz adına gurur kaynağı olmuştur.
 
 
 
   Bütün köylerimizin isteklerini gerçekleştirmenin, İl Özel İdaresinin asli görevi olduğu bilinciyle hizmet yolunda her zaman bir adım daha önde olacağımızın kararlılığıyla çalışmalarımıza devam etmekteyiz.