Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şubesinden yapılan yazılı açıklama şöyle;

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur'un Temmuz ayında Nevşehir'de üniversitenin otelinde kanunlara aykırı alkol satıldığı ile ilgili açıklaması üzerine YÖK soruşturma başlattı.
 
Temmuz ayı başında basın mensuplarının karşısına çıkarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Uset Otel'de kanunlara aykırı olarak alkol satıldığını iddia eden ve iddiasıyla ilgili bir çok fotoğraf paylaşan Mustafa Uğur iddiasında haklı çıktı.
 
Uğur'un iddiası üzerine harekete geçen Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Denetleme Kurulu soruşturma kapsamında başta otelde şimdiye kadar çalışan personel olmak üzere Nevşehir'de Mustafa Uğur ve bazı isimlerden ifade aldı. 
 
YÖK Denetleme Kurulu'nun başlattığı soruşturma kapsamında şahıslara "USET Myo'da alkol satılır mıydı, alkol ne zaman satılmaya başlandı, alkolü otele kim nasıl getirirdi, alkol satışını kim yapardı, parasını kim tahsil ederdi, alkol satışından toplanan paralar kime verilirdi" gibi sorular yöneltildi.
 
Uğur, daha önce de üniversite ile ilgili Nevşehir kamuoyunda bir çok bilgi ve belge paylaşarak iddialarda bulunmuş ve devam eden süreçte de iddialarında haklı çıkmıştı.

Kaynak: NEVTES