Engelli bir vatandaşımızın FİB Haber.Com, WhatsApp İhbar Hattına gönderdiği şikayet mesajında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesin de ki Engelli Rampaları ve Geçişleri konusunda yaşanan sorunları şu şekilde şikayet etti.

İşte o vatandaşımızın WhatsApp İhbar Hattına gönderdiği o mesaj;" - Bildiğiniz gibi hafta sonunda Açıköğretim Fakültesi sınavları vardı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yerleşkesinde yapılan sınavda binalarda engelli girişleri yapılan kaldırım ve bahçe düzenlemesi sebebiyle gözardı edilmiş, engellilerin geçişlerine uygun girişler ve rampalar yapılmamış.Nevşehir Meslek Yüksek Okulu girişinde okulun engelli rampası olduğu halde rampaya geçişte engelli geçişi konulmadığı için girişte ve çıkışta engelliler olarak çok sıkıntı çektik. Engelli rampalarının olmaması ve bir de duyarsız kişiler yüzünden araçların engellilere ayrılan bölüme koyulması sebebiyle oldukça zorluk çektik. Araçların engellilere ayrılan bölüme park yapmaması için uğraşan Üniversite Genel Sekreteri Beyefendi ve Üniversite yönetiminin yardımları için teşekkür ederiz, ancak üniversitede ki tüm binaların ve kaldırımların engelli rampalarının ve engelli geçişlerinin engellilere uygun şekilde düzenlenmesini rica ederiz."

FİB Haber Merkezi olarak, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nin "Engelsiz bir üniversite" olması için bir an önce tüm Engelleri kaldırmasını bekliyoruz.