Üniversiteli Gençlerin Başarı Öyküsü...

İstanbul Maltepe Üniversitesi’nde burslu okuyan iki arkadaş Ceyhun Civelek ve Emir Çağrıhan Açıkel henüz genç yaşta ve öğrenci olmalarına rağmen iyi bir girişimcilik başarısına imza attılar.

Aslen Nevşehirli olan Uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi öğrencisi 22 yaşındaki Ceyhun Civelek ve 23 yaşındaki iş ortağı Hataylı Emir Çağrıhan Açıkel İstanbul’un en gözde yerlerinden biri olan Bağdat Cadde’sinde çiğköfteci dükkanı açtı.

Lise yıllarından beri aktif ticaretin içinde olduğunu belirten Ceyhun Civelek “Nevşehir’de lise okurken şehrimizde kurulan sosyete pazarından malzemeler alıp internette satardım, daha o dönemlerde bir banka hesabım ve hesabımda hatırı sayılır param vardı, kazandığım paralarla işleri büyüttüm ve artık ailemden harçlık almamaya başlamıştım” şeklinde konuştu.

Liseden mezun olduktan sonra Maltepe Üniversitesi Uluslar arası ticaret ve lojistik yönetimi İngilizce bölümünü yüzde 50 bursla kazanan Civelek, hazırlık sınıfında iken ticaret yapmaya devam etmiş. Piyasada zor bulunan İngilizce kitapları tedarik eden Civelek arkadaşlarına bu kitapları satarak hem para kazanmış hem de hocaların gözüne girmiş.

Başarılı bir eğitim hayatı olan Ceyhun Civelek birçok sivil toplum kuruluşu ve üniversite klübünde yöneticilik yapıyor. Şuan erasmus eğitim programı kapsamında Belçika’da bulunan Civelek hayatta başarılarının olduğu gibi birçok başarısızlığının olduğunu belirterek “başarısız olduğumda hiç pes etmedim; çünkü biliyorum ki insan yenildiği zaman değil vazgeçtiği zaman kaybeder, bu amaçla gelecekte başarılı bir işadamı olmak için çalışmalarıma hiç durmadan devam ediyorum” şeklinde amaçlarını ifade etti.

Ceyhun Civelek ve iş ortağı Emir Çağrıhan Açıkel üniversitenin hazırlık yılında tanışmışlar. Emir Açıkel de ortağı Ceyhun Civelek gibi girişimci ruha sahip. Okul öncesi öğretmenliği bölümünde yüzde 100 burslu okuyan Açıkel, part-time işlerde çalışmış müziğe olan tutkusunu ticarete çevirip sokaklarda ve metro istasyonlarında gitar çalarak para kazanmış.

Bölümü gereği anaokullarında çocuk gelişim merkezlerinden çalıştığını kaydeden Emir Açıkel “daha sonra çalıştığım yerlerdeki tanıştığım ailelerin çocuklarına doğum günü organizasyonları yapmaya başladım. Bu işe başlaması zor olmadı çünkü daha önce de palyaçoluk yapmış olmam sebebiyle işi kotarabildim” dedi.

Bu işlerden kazandığı paralarla araba aldığını ifade eden Açıkel vakit geçmeden arabasını da satıp para kazandığını ifade ediyor.Öte yandan genç üniversiteli Emir Açıkel ayrıca Bursa da çini ürettirip onu da farklı bölgelere satarak da para kazandığını belirtti....

Kafa kafaya verip zorluklar içerisinde ilk resmi ticaret faaliyetlerini gerçekleştiren iki arkadaş Bağdat caddesindeki çiğköfteci dükkanında lezzetli çiğköfte satışlarına devam ediyor.

Kısa dönemdeki hedeflerinin üniversite eğitimlerini tamamlayana kadar bayii sayısını çoğaltıp daha sonra kendi markalarını oluşturmak olduğunu söyleyen Ceyhun Civelek sonraki yıllarda büyük projelere imza atmak istediklerini belirtti.