Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü bünyesinde kurulan Metalik Fikirler Kulübü öğrencileri, NEVSAÇ ve NTSO’yu ziyaret etti.
Üniversitemiz Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç Dr. Bülent Kurt, Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Cemal Çarboğa, Yrd. Doç. Dr. Zahide Bayer  Öztürk ve Arş Gör. Serkan Dal ile öğrenciler Nevşehir Özel Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren NEVSAÇ Boru ve Profil Fabrikasını ziyaret etti.

35 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren NEVSAÇ Boru ve Profil Fabrikasında gezi ile incelemelerde bulunarak fabrika yetkilileri Erdal Öbekli ve Arif Öbekli’den bilgi alan öğrencilerimiz, daha sonra buradan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odasına (NTSO) geçti.

NTSO Meclis Salonunda Üniversitemiz Metalürji ve Malzeme Mühendisi adayı öğrencilerle bir araya gelen NTSO Yönetim Kurulu Başkanı M. Arif Parmaksız, öğrencilere hayatları boyunca pozitif olmaları konusunda tavsiyelerde buluntu. Parmaksız konuşmasında, “Türk insanı kafasına koyduğu bir şeyi mutlaka yapar. Bu sebeple şimdiden hayal kurun ve hayallerinizi hedefe dönüştürün” dedi. Parmaksız ayrıca, üniversite- sanayi işbirliği çerçevesinde öğrencilere her türlü gezi ve staj yeri ayarlama konusunda da destek olma sözü verdi.