Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Arslan, ‘Macaristan’da Türk İzleri’ konulu kişisel fotoğraf sergisini açtı.
Üniversitemiz Tafana Tesisleri Sergi Salonunda gerçekleştirilen açılışa; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Arslan, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Prof. Dr. Mustafa Arslan “Bizlerin Macarlarla ortak bir tarihi var. Türkler, Macarlarla iç içe 150 yıl kesintisiz bir şekilde yaşamışlardır. Bu sebeple Macaristan’ın bir çok yerinde tarihimizin izlerini görmek mümkün.  Macaristan’a uzun yıllar giderek oraları gezip görme imkanı buldum. Sergimizde yer alan fotoğraflar, tarihsel yönden bizlere günümüze kadar yansıyan bazı beldeleri, mekanları ve olayları hatırlatma amaçlıdır” dedi.

Macarlar ile Türklerin ortak özelliklerine değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, Prof. Dr. Mustafa Arslan’ı birbirinden değerli fotoğrafların yer aldığı sergiyi açmasından dolayı kutladı.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu da, Güzel Sanatlar Fakültesi’nin Hacıbektaş’ta bulunması ve bu serginin fakülte dekanı tarafından açılmasından dolayı da oldukça memnun olduğunu belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından serginin açılışını;  Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekçi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Arslan, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül ve Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu birlikte gerçekleştirdi. Açılışın ardından sergi sahibi Prof. Dr. Mustafa Arslan, katılımcılara sergide yer alan fotoğraflar hakkında bilgi verdi.

Sergi 18 Aralık 2013 tarihine kadar Üniversitemiz Tafana Tesisleri Sergi Salonunda gezilebilecek.