Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, tarih sahnesinde bulunduğu sürece başka bir milletin egemenliği altında yaşamayan büyük Türk Milleti’nin, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde ,kurtuluş mücadelesini Büyük Taarruzla taçlandırarak zaferle sonuçlandırdığı gün olan 30 Ağustos 1922 tarihinin ,Türk tarihinde taşıdığı önemin çok iyi bilinmesinin gerektiğini belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Mesajında, 30 Ağustos 1922’de Türk Milletinin tarihinde dönüm noktası sayılacak savaşların kazanıldığı şanlı zaferin bayramı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün, Türk Milletinin bağımsızlığını kazanmasında büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bu zafer ile birlikte Anadolu’nun artık ebedi olarak Türk yurdu olduğunu ifade etti.

Ünver mesajında daha sonra şu görüşlere yer verdi;

“ Türk milleti ve şanlı ordumuz, 30 Ağustos Zaferi'yle her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmış, bin yıllık yurdumuzu bölüp ve parçalamak isteyenlere hak ettikleri cevabı en iyi şekilde vermişlerdir. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 30 Ağustos 1922'de kazanılan bu zafer, Anadolu'nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin da müjdeleyicisi olan 30 Ağustos Zaferi, büyük Türk Milleti'nin gücüne inanması durumunda önünde hiçbir engelin duramayacağının da simgesi olmuştur. Aziz milletimizin ebediyen bağımsızlığını sürdürmesi için, bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayreti ile milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nü en kalbi dileklerimle tebrik ediyor, bu vatan uğrunda şahadet mertebesine yükselen aziz şehitlerimizi bu vesileyle de bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum.”