Önceki gün Özel Altınyıldız Kolejinde okul konferanslarını sürdüren ve Çevre bilinci ve yerel yönetimlerin çalışmalarına değinen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, öğrencilerin dikkatini üzerine çekmek için ilginç sözlerde bulunmaya devam etti.

Öğrencilerin konferans esnasında esnemeye başlaması durumunda konferansı bitireceğini kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, böyle bir durumda acayip şamata yapabileceğini ve hatta ünlü Şovmen Cem Yılmaz’ı bile bu konuda geçebileceğini dile getirdi.

Konferansında ilginç anekdotlarda veren Başkan Ünver, bir İngiliz vatandaşının 400 ile 600 kelime arasında günlük konuşmalarında kullandığını, ancak İngilizce den Türkçeye geçen kelime sayısının 1472 olduğunu ifade etti. Bu konuyu bir dönem Milli Eğitim Bakanına bile ilettiğini söyleyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Milli Eğitim Bakanının verdiği örneklerle anlattığı bu duruma 10 dakika aralıksız güldüğünü de söyledi.

Türk insanı olarak İngilizce öğrenmemenin güçlüğünün her zaman karşımıza çıktığını söyleyen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bu kadar yabancı kelimenin bulunduğu bir dil içerisinde yabancı ülkeye gittiğimizde bir tuvaletin yerini bile soramadığımızdan dert yandı.

Aslında eğitim sistemindeki sıkıntılar nedeniyle bu güçlüklerle karşı karşıya kalındığını da söyleyen Başkan Ünver, böyle bir sistem içerisinde öğrencilerin hemen hemen her konuda kendilerini iyi yetiştirme çabası içerisinde olmalarının gerekliliğine dikkat çekti.