Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yaşamış olduğu yüzyıla ismini altın harflerle yazdırmayı başaran büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün,  hedeflediği  muasır medeniyetler seviyesinin aşıldığı Türkiye modelinin özellikle son yıllarda birbiri ardına  gerçekleştirilen ciddi ve kararlı dev yatırımlarla ortaya konulduğunu belirterek “ Atatürk’ün koyduğu Türkiye hedefi, birlik,beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde kısa zamanda daha da üst seviyelere ulaşacaktır.”dedi. 

 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

 

 Köklü tarihi boyunca hiçbir milletin boyunduruğu altında yaşamayı kabul etmeyen Türk Milleti’nin,  içinde bulunduğu olumsuz şartlardan, yine bu milletin hür  irade ve kararlılığı ile kurtuluşuna vesile olan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün , hayatı boyunca Türk Milleti’nin her alanda büyümesi ve gelişmesi için büyük mücadeleler verdiğini kaydetti.

 

Atatürk’ün yurdumuzu dört bir yandan paylaşmaya karar vermiş işgal kuvvetlerine karşı,büyük Türk Milleti ile aynı inanç ve kararlılık içerisinde hareket ederek kıvrak zekası ve dinamik gücü ile yenilmez Türk gücünü  tüm dünyaya ilan ettiğini vurgulayan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  Atatürk’ün, bağımsızlığın kazanılmasının hemen ardından Türkiye’yi,  bir baştan bir uca kalkındırmak için ciddi çaba harcadığını kaydetti.

 

 Ünver mesajında daha sonra şu görüşlere yer verdi;

“ Yıllar yılı devam eden savaşlar nedeniyle büyük zorluklar içerisinde olan asil Türk Milletinin kahramanlık destanları yazarak kazandığı Kurtuluş Savaşı’nın ardından  bu ülke insanlarını eğitimden sağlığa,sosyal hayat düzeyinin geliştirilmesinden daha pek çok alanda uygar milletler seviyesine yükseltebilmek için özverili bir çalışma ortaya koyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere armağan ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her alanda gelişmiş muasır medeniyetler  seviyesinin bile aşılacağına olan inancını da  hiçbir zaman yitirmemiştir. Öyle inanıyorum ki,özellikle ülkemizde son yıllarda ülkemizde birbiri ardına gerçekleştirilen istikrarlı ve kararlı büyük kalkınma hamleleri ile Atatürk’ün  hedeflediği çizgi yakalanmaktadır. Bu ülkede yaşayan herkes, gelinen bu noktanın daha da ileri düzeylere ulaştırılmasını beklemektedir. Önümüzdeki yıllar içerisinde birlik,beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde  Atatürk’ün gösterdiği bu hedef aşılacak ve Türkiye bir çok alanda dünyanın en gelişmiş sayılı birkaç ülkesinden biri haline gelecektir.Yakın bir zamanda bunun bir hayal olmadığı gerçeğin ta kendisi olduğu ortaya konulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü,  ölümünün 77. ölüm  yıldönümünde yeniden anıyor,bu vesile ile değerli vatandaşlarımıza selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum.”