NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI HASAN ÜNVER : “BALON KAZASINI FACİA OLARAK VERMEK  DOĞRU DEĞİL ”
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir’de  Danimarkalı bir turistin  dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle balon sepetinden düşerek ölmesi ile sonuçlanan  kazanın bazı gazete ve haber ajanslarınca facia olarak sunmalarını doğru bulmadığını söyledi. 

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver yaptığı yazılı açıklamada, içerisinde yabancı turistlerin bulunduğu bir sıcak hava balonunun aşırı rüzgâr nedeniyle sert iniş yaptığı sırada, balon pilotunun tüm uyarı ve ikazlarına rağmen kurallara uymayan Danimarkalı Jensen Benny Karl ‘in sepetten düşerek hayatını kaybettiğini belirtti. 

Yaşanan bu olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren ve olayda yaşamını yitiren Danimarkalı turistin ailesine başsağlığı dileyen Ünver, kazanın ardından olayın bazı gazete ve haber ajansları tarafından bir facia olarak sunumunun oldukça yanlış olduğunu kaydetti. 

Ünver açıklamasında şunları dile getirdi: “  Dün yaşamış olduğumuz balon kazası hepimizi derinden üzmüştür. Özellikle Danimarkalı misafirimizin hayatını kaybetmesi üzüntümüzü bir kat daha arttırmıştır. Ancak aynı balonda bulunan diğer misafirlerimizin hiç birisi yaralanmamıştır bile. Bu olay mutlaka haber değeri taşımaktadır. Yerel anlamda ulusal basınla gazetecilik anlaşması yapan gazeteci arkadaşlarımızın da görevlerini yaptığı kanaatindeyim. Çünkü bu haber değeri taşıyan bir hadisedir. Ancak haberlerin bazı gazetelerde ve ajanslarda olduğundan farklı yansıtılması bizleri üzmüştür.

Dünyanın her tarafında insanların kullandıkları tüm araçların yaşamla ilgili riskleri vardır. Milyonlarca liraya satın aldıkları otomobiller nihayetinde her gün kazalar yapmakta ve her gün insanlar hayatlarını kaybetmektedir. Yine uçak kazalarında yüzlerce belki bugüne kadar binlerce insan hayatını kaybetmiştir. En son meydana gelen olay bir balon kazası değil,  dikkatsizlik ve tedbirsizlikten dolayı meydana gelmiş bir kaza olarak raporlara geçmiştir. Balon pilotunun ve görevlilerinin tüm uyarılarına rağmen, pilotun sert iniş yapacağını bildirmesine rağmen balonun kurallarına göre hareket etmeyen misafirimiz, maalesef sepetten düşerek hayatını kaybetmiş ancak tedbirlere uyan diğer misafirlerimiz ise en ufak bir zarar bile görmemiştir. Bu olayın abartılarak ve farklı boyutlara çekilerek hem ülkemizin hem de bölgemizin turizm gelirine ciddi katkısı olan milyonlarca Avroluk turizm getirisi olan bir sektörün ve bu sektörden kazancını sağlayan insanlara maalesef zarar vermektedir. Bunun haber yapılırken daha dikkatli, daha tedbirli ve üslubuna dikkat edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Dünyanın bütün ülkelerinde hiçbir basın yayın organı kendi ülkesinin milli menfaatlerine zarar verecek davranış içerisinde bulunmaz. Olayda ihmali kusuru kastı olan kim varsa tabi ki cezalandırılmalıdır. Kimse yerel basın bunu haber haline getirdi diye hesap soramaz. Bende bir gazeteci olarak bunun bir haber değerinin olduğunu biliyor ve inanıyorum. Artık herhangi bir haberi gizlemenin üstünü örtmenin imkanı yok, çünkü herkes sahip olduğu akıllı telefonlar sayesinde bulunduğu yerde bir yerel ve ulusal televizyon elemanı gibi yayın yapabilmektedir.  Bu olayın gizlenecek bir tarafı da yok, sadece misafirimiz kurallara uymamış, kendisine önerilen tedbirleri almamış, bunun karşılığında da hayatını kaybetmiştir, üzüntülerimiz sonsuz, toprağı bol olsun. Ancak bu olayı   bir kişi üzerinden ‘Balon Faciası’ olarak vermek ,  ülkemiz adına ve bu sektörden ekmek yiyenler açısından son derece üzüntü vericidir. Ben yaşanan bu olayla ilgili olarak  tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.  Dünyanın dört bir tarafındaki insanların dünyanın en güvenli araçlarından biri olan balona binmeye davet ediyorum, ben ve misafirlerimiz de balona binmeye devam edeceğiz. “dedi.