Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kabak Çekirdeği ile ilk kez tanışan Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima'ya sütle kavrulmuş Nevşehir'in meşhur kabak çekirdeğinin tanıtımını yaptı. Kabak çekirdeğinin Sağlık açısından bir çok hastalığa şifa olduğunu söyleyen Başkan Ünver, lezzetiylede mutlaka tadılması gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, kabak çekirdeğini avuçlayarak tüm olarak ağzına attı. Ve Yemeye başladı.​ 
 Bu durumu gören Başkan Ünver, Japonya Büyükelçisi Ekselans Akio Miyajima'ya, kabak çekirdeğin nasıl yendiğini tarif etti. Kabak çekirdeğinin nasıl yenildiğini bizzat uygulamalı olarak öğrenen Japon Büyükelçi Miyajima, gayet lezzetli olduğunu ancak yenmesinin zor olduğunu söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver; Japonya Büyükelçisi Akio MIYAJIMA'yı ziyaretimizde Kapadokya turizmini konuştuk. Japon misafirlerimizi bölgemize davet ettik. Nevşehir'in eşsiz lezzetlerinden kabak çekirdeğinden ikram ettik. Japonya Büyükelçisi Ekselans Akio MİYAJİMA bunda biraz zorlanmış olsada tadını çok beğendi. Kendilerine sıcak ev sahipliği için teşekkür ediyorum." dedi.