Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, geçtiğimiz günlerde Nevşehir’de başta temizlik işleri olmak üzere taşeron firma çalışanlarının birkaç aydır maaşlarını alamadıkları, Nevşehir Belediyesinin bu firmalara ödeme yapmadığı yönündeki haberlere net yanıt verdi.

Nevşehir Belediyesinin en küçük bir ödeme sıkıntısı içerisinde bulunmadığının altını çizen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “Bu konuda belediyemizin en küçük bir ödeme sıkıntısı bir konu söz konusu değil. Firma maaşını ödeyecek çalışanının, sigortasını yatıracak ve gelip belediyeden parasını alacak.

Çalışanların sigortasını ödenmeden ben buradan maaşlarını ödersem çalışanlar mağdur olurlar. Bazı firmalar sigortaya ya da maliyeye borçlarından dolayı çalışanlarının maaşlarını ödememişler, makbuzlarını bize getirmemişler bu bu nedenle belediyemizde onlara ödeme yapamamış.

Belediye eğer çalışanların sigortası ödenmeden, firmaların maliyeye borçları ödenmeden firmalara ödeme yapar ve aynı firmalar çalışanlarına da ödeme yapmazsa sorumlusu kim olacak?
Bizimde yasal olarak bağlı olduğumuz yerler var. Eğer belediye para ödemiyormuş deniliyorsa demek birileri yalan söylüyor. Demek ki firmalar çalışanlarına bu yalanı söylüyorlar. Bakın buradan bir kez daha ilan ediyorum. Söz konusu firmalar çalışanlarının sigortalarını ödesin, maliyeye borçlarını ödesin ve makbuzlarını getirsinler bizde belediye olarak zamanında gerekli ödemelerini yapalım” dedi.