BELEDİYE BAŞKANI ÜNVER; “MUĞLAK OLMAYAN,AYAKLARI YERE BASAN TANIMLARLA İDAMIN YENİDEN TARTIŞILMASINDAN YANAYIM”

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşi bir şekilde öldürülen Üniversite öğrencisi  Özgecan Aslan’ın ardından Türkiye’de muğlak olmayan,ayakları yere basan tanımlarla idamın yeniden tartışılması gerektiğine inandığını söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen 4. Olağan Kongre ile  AK Parti Kadın Kolları Başkanlığına seçilen Nihal Kutlar ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini makamında kabul ederek ,başarı dileklerini iletti.

Ünver, göreve seçilenlerin AK Parti’ye değil, tüm ülkemize hizmet etme coşkusu içerisinde çaba harcaması gerektiğine inandığını belirtti ve tek liste halinde AK Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu’na seçilen kadınların hayırlı hizmetlerde bulunması temennisinde bulundu.

Nevşehir Belediye Başkanı  Hasan Ünver, , Mersin’in Tarsus ilçesinde  Üniversite öğrencisi  Özgecan Aslan’ın vahşice ve hunharca öldürülmesinin acısını yaşadığını belirterek , hayatını kaybeden Özgecan Aslan’a Allah’dan rahmet, geride kalan yakınlarına da başsağlığı diledi.

Tarsus’ da yaşanan bu insanlık adına kapkara bir leke olarak da değerlendirilecek olayı kadın veya erkeklere yapılan bir eylem olarak bakılmaması gerektiğini aktaran Ünver; “ Bu vahşiliği, bir kadına veya erkeğe yapılmış olarak ele almamak lazım. Bu hunharca davranış insanlığa yapılmıştır. Kişi hakkının gasp edilmesi noktasında tüm muğlak ifadelerden arınmış, ayağı basan tanımlar ile Türkiye’de idam cezasının yeniden tartışılması gerektiğine inanıyorum.