Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, vatandaşlarla belediye arasında önemli bir köprü görevi üstlenen muhtarlarla her zaman dayanışma içerisinde hizmet ürettiklerini belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, mahalle muhtarları ve eşleri ile birlikte Nevşehir Konağı’nda yemekli bir toplantı düzenledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekilleri ve AK Parti  Milletvekili adayları  Mustafa  Açıkgöz ve  Murat Göktürk, AK Parti Nevşehir Milletvekili adayı Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları Oktay Şımarmaz ve Atilla Seçen, AK Parti Nevşehir İl Başkanı  Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar’ın de katıldığı toplantıda konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, vatandaşlar ile belediye arasında en önemli köprü konumundaki muhtarlarla bugüne kadar omuz omuza bir büyük dayanışma içerisinde çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Ünver, Nevşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı hızlılık içerisinde devam ettirilen Nevşehir Külliyesi ve Devlet Hastanesi Kavşağı’ndaki Şifa Köprülü Kavşağı’nın son durumuna ilişkin olarak muhtarlara bilgiler de aktardı.

2000 Evler Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde trafiği ciddi anlamda rahatlatacak Şifa Köprülü Kavşağı’nın söz verdikleri gibi  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda trafiğe açılması için büyük bir özveri içerisinde çalışmalar yaptıklarını ifade eden Ünver, 500 metre uzunluğundaki köprülü kavşak ile trafiğin rahatlayacağı gibi özellikle hastaneye ambulansların dönüşünce ortaya çıkan sıkıntının da sona ereceğini kaydetti.

Gelecek yüzyıllara bırakılacak en köklü eserlerden biri olarak ele aldıkları Nevşehir Külliyesi’nin hayırsever vatandaşlarında yardımları ile devam ettiğini anlatan Ünver, Şehir Meydanı, İmam Hatip Okulları Kompleksi, Kuran-ı İlimler Merkezi ve Müftülük Hizmet binasını da çevresinde barındıracak Külliye’nin ,büyüyen ve gelişen Nevşehir’in  marka şehir özelliklerine de uyumlu bir yapı olacağını kaydetti.

Külliye’nin hizmet birimlerine ilişkin geniş açıklamalarda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, şehir gelişimine de önemli bir ivme kazandıracak Külliye’nin kaba inşaatının bu yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını dile getirerek, önümüzdeki yıl da Nevşehir Belediyesi’nin yanı sıra, hayırseverlerin yakın ilgi ve destekleri ile hizmete açılacağını vurguladı.

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık’da , Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e muhtarlarla sıkı bir dayanışma içerisinde üretilen hizmetler için teşekkür etti.