ÜNVER “ NEVŞEHİR EĞİTİM YATIRIMLARINDA TÜRKİYE’NİN EN ŞANSLI ŞEHİRLERİNDEN BİRİSİ”

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir’in  özellikle son yıllarda gerçekleştirilen   eğitim yatırımları ile  Türkiye’nin en şanslı illerinden biri haline geldiğini söyledi.

Bir süre önce Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Osman Şimşek,Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Belediyesi’nin  2004 yılından bugüne kadar   ortak çalıştığı kurumların başında gelen Milli Eğitim Müdürlüğü ile bugüne kadar ciddi projeler ortaya koyduklarını belirtti.

Nevşehir’in her alanda gelişimi ve kalkınması için tek yolun eğitimden geçtiğine inandıklarını aktaran Belediye Başkanı Hasan Ünver “ 2004 yılından beri okul arsasından Nevşehir Belediyesi olarak bedel almıyoruz , alanların da kamulaştırılmasına yardımcı oluyoruz.  Milli Eğitim alanındaki sorunlar açısından Nevşehir bir çok şehir ile orantılandığında oldukça iyi bir konumda olduğu bir gerçek . Eğitim yatırımları açısından da Nevşehir, Türkiye’nin şanslı illerinden birisidir. Eğitimde öğretmen arkadaşlarımız ve yöneticilerimiz Nevşehir’i bir noktaya çektiler . Geçmişte gerçekleştirilen sınavlarda Nevşehir etkin bir başarı sağlayamazken özellikle son yıllarda Türkiye’de ilk 5 ve ilk 10 larda yer alabiliyor. Bunda  Milli Eğitim camiasının büyük katkısı var. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  bizden istediğini emir telakki ederiz, çünkü yolun eğitimden geçtiğini biliyoruz,. Sizin daha önceki görev yerlerinde yaptığınız başarılı bir kişi olarak tanıyoruz. Nevşehir’e de önemli hizmetler sunacağınıza inanıyorum” dedi.

Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek’de  Belediye Başkanı Hasan Ünver’e verdiği bilgilerden dolayı teşekkür etti ve el birliği ile Nevşehir’i eğitim alanında daha üst noktalara taşımaya gayreti içerisinde olacaklarını kaydetti.