Nevşehir Valisi  İlhami Aktaş, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Salih Açıkgöz’ün yanı  sıra, belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticilerinin yanı sıra binlerce vatandaşın katıldığı bu günkü Demokrasi nöbetinde Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver halka hitap etti.

Ünver, 15 Temmuz gecesi  darbeci general Semih Terzi’yi alnının ortasından vurarak öldüren ve hareketi ile darbe girişimini engelleyen, ancak hainler tarafından 30 kurşunla şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’ in Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindeki baba ocağını ziyaret ederek elini öpüp, hemşehrilerinin selamını ilettiğini söyledi.

Şehitin babası  Hasan Hüseyin Halisdemir’in oğlunu şehit olmadan iaradığını, ve Astsubay oğlunun  kendisine ‘ Babacığım bugün içimde yıllardır görmek istediğim,ama bir türlü göremediğim birine sanki kavuşacağım gibi bir his var. Bu heyecanımı yenmek istiyorum ama bir türlü heyecanımı    yenemiyorum. “ dediğini aktardı. Baba Hasan Hüseyin Halisdemir’in oğlunun bu durumunu kendisine anlatmasından sonra ‘ Canım oğlum , hayırlara inşallah vesile olur. Hasretle beklediğine inşallah kavuşursun ‘ temennisinde bulunduğunu  ve bu görüşmenin ardından 2 saat sonra da oğlu Kadir Halisdemir’in şehadet haberini aldıklarını ifade ettiğini söyledi. Ünver, “Rabbim şehitliğin en üst mertebesindeki delikanlıya,  kavuşmanın sevdasını yüreğine düşüre düşüre çağırmış adeta. Rabbim Şehadetini kabul etsin. Cenab-ı Allah,  kıyamette  Peygamber efendimizin şanlı sancağı gölgesinde gölgelenmeyinasip eylesin,.Allah yine bu topluluğu ahirette cemali ile buluştursun inşaallah” dedi.