Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişi olarak da isimlendirilecek Cumhuriyetimizin, gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olduğunu belirtti. 
 
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ,  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. yıldönümü nedeniyle bir kutlama  mesajı yayınladı.
 
Ünver, mesajında  bugüne kadar bir başka ülkenin boyunduruğu altında yaşamayan büyük  Türk Milleti’nin, kahramanlıklarla dolu şanlı tarihinin tüm dünya insanlarına örnek olacak bir dünya medeniyeti kurduğunu kaydetti.
 
Osmanlı İmparatorluğunun parçalanmasıyla birlikte döneminin her alanda gelişmiş  ülkeleri tarafından hasta adam olarak değerlendirilen  Türk Milleti’nin, yüreğinde yaşattığı iman gücünden aldığı güçle, büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir araya geldiğini  dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yayımladığı mesajda şunları kaydetti:  “Büyük Türk Milleti, her türlü imkansızlığa ve yokluğu rağmen, modern ve gelişmiş  silah donanımına sahip ülkelere karşı  büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun değerli silah arkadaşları ile birlikte verdiği Kurtuluş Savaşı ile tüm dünyaya büyük bir bağımsızlık örneği oluşturmuştur. Tarih boyunca şanlı zaferler kazanan büyük Türk Milleti, hiçbir zaman esaret altında yaşayamayacağını binlerce şehit vererek yeniden tüm dünyaya haykırdığı Kurtuluş Savaşı’ndan sonra, Cumhuriyet’i kurarak taçlandırmıştır. Büyük Türk Milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişi olarak da isimlendirilen Cumhuriyetimiz,  Kurtuluş savaşımızın bir eseridir. Cumhuriyet, tüm değerleri ile  Türk insanına geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de yeni ufuklar açmayı sürdürecektir. Büyük   Türk Milleti, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder, Mustafa Kemal Atatürk’ün  gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine, taviz vermeden ulaşacak güçtedir.  Özellikle ülkemizin son yıllarda bir çok alanda gerçekleştirdiği dev atılımları, bunun en önemli göstergelerden birisidir. Bu vesile ile  değerli vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramnı  tebrik eder, bizlere bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla bir kez daha anıyorum.”