NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Belediyesi bahar aylarıyla birlikte ilimize yepyeni yatırımları kazandırmaya devam ediyor.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, önümüzdeki günlerde başlatılacak çalışmalarla birlikte Nevşehir’e 170 Milyon liralık yeni bir yatırımı kazandırmayı planladıklarına dikkat çekti.

Bu yaz döneminde Nevşehir’in içme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon hatlarının tamamen yenileneceğini söyleyen Başkan Ünver, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından ise il merkezindeki tüm yolların sıcak asfalt ile kaplanacağını dile getirdi.

Göre yolu üzerindeki külliyenin çalışmalarının hızlandırılacağına değinen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, bu alanda Osmanlı yadigarı dev bir eserin ilimize kazandırılacağını ifade etti.

Söz konusu alanda 200 dönümlük bir arazi üzerinde park çalışması yapılacağını ve bu alanda da bir kongre merkezinin inşa edileceğini de kaydeden Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, “Bahar dönemi ile birlikte Nevşehir belediyesi olarak öncelikle Külliyemizin inşaatını hızlandıracağız. Şu anda içme suyu arıtma tesisimizin inşaatı devam ediyor. Bu yaz şehrimizin bütün içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını yeniliyoruz. Bu saydığım yatırımlar 170 Milyon liralık bir yatırım. Bu çalışmalarımızı tamamladıktan sonra hedefimiz Şehrimizin yollarının tamamını sıcak asfalt ile kaplamak olacak. Kaldırımlarımızı yeniden yapacağız. Modern bir dünya kenti olarak Nevşehir bu çalışmaların ardından ortaya çıkmış olacak. Külliyemizin bulunduğu alanda okullarımız yapılıyor. Benim en büyük hayallerimden biriydi bu çalışma. Külliyenin altında bir konferans salonu ve kütüphanesi, eğitim merkezi, altında yine gasilhane ve gusülhanesi, Osmanlı yadigarı bir yapı olacak. Bu dönemin eseri olarak Nevşehirlilerimizin katkılarıyla bu projeyi hayata geçireceğiz. Külliyenin hemen üstünde Huzur konağımızın inşaatına başlayacağız. Bu alanda 200 dönümlük bir park çalışması da yapacağız ve içerisinde de yine bir kongre merkezi olacak” diye konuştu.