Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, tarih sahnesinde  farklı bir milletin egemenliği  altında yaşamamış büyük Türk Milletinin zafer ile taçlandırdığı en büyük zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin, tüm dünyaya Türk Milletinin bağımsızlık konusundaki azim ve kararlılığını bir kez daha göstermesi açısından oldukça anlamlı olduğunu belirtti.
 
Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 18 Mart  Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü  nedeniyle bir mesaj yayınladı.
 
Mesajında, Çanakkale Boğazı’nı geçerek çirkin emellerine ulaşmak isteyen çok milletli güçlerin, dönemin en modern savaş araç ve gereçlerini   kullanarak  Osmanlı İmparatorluğu karşısında tarih sahnesinde nasıl bir hezimete uğradığını ortaya koyması bakımından Çanakkale Zaferi’nin çok  iyi ele alınarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  bağımsızlığı temel karakteri olarak değerlendiren  Türk Milleti’nin 18 Mart 1915 tarihinde büyük bir zafere imza attığını vurguladı.
 
Ünver mesajında daha sonra şunları kaydetti;  “ Çanakkale zaferi, büyük  Türk Milleti’ nin inancı, azmi ve savaş tecrübesi ile,  dünyanın en modern savaş araç ve gereçlerine sahip güçlere,  Çanakkale Deniz ve Kara savaşlarında büyük dersler vermiştir. Savaşta bile tüm insani değerlere sahip olduğunu tüm dünyaya gösteren Türk Milletinin dünya tarihinin sayfalarına altın  harflerle yazdırdığı Çanakkale Zaferi,  Kurtuluş Savaşı meşalemizin de yakılmasında önemli bir yer tutmaktadır.  Çanakkale Zaferi  nedeniyle,  bizlere bu kutsal vatan topraklarını canları ve kanları pahasına bırakan tüm şehitlerimizi bir kez daha  rahmet, şükran ve minnetle  anıyor, bu vesile ile değerli vatandaşlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum. ”