Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi’nde kaldıkları evde şehit edilen iki polisten Okan Acar’ın Niğde’deki baba evine ateş düştü.

Niğde merkez Selçuk Mahallesi Taşkın Sokak Mandacılar Sitesi'nde oturan Suruç Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 24 yaşındaki Okan Acar'ın annesi Zehra Acar'a acı haberi, eve gelen polis amirleri verdi. Acar'ın babası Mehmet'in geçen yıl kanser hastalığından hayatını kaybettiği öğrenilirken acı haberle şoke olan Zehra Acar, duyduklarına inanmayıp Niğde Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Burada üst düzey müdürlerin makamına çıkan Acar, oğlunun öldüğünün gerçek olup olmadığını sordu. Acar, olayın doğru olduğunu söyleyen polisler tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

İki erkek kardeşi daha olduğu belirtilen Okan Acar'ın Ceylanpınar'ın ilk görev yeri olduğunu söyleyen yakınları, ölüm nedeni hakkında henüz kendilerine bir bilgi gelmediğini anlattı.

KIRŞEHİR'DE DE YAS VAR
 
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde silahla öldürülmüş  halde bulunan polis memurlarından Feyyaz Yumuşak'ın Kırşehir'deki baba ocağına  ateş düştü. 
 
Kaman ilçesine bağlı Kargın Yenice köyünde oturan Yumuşak ailesi,  oğullarının öldüğü haberiyle birlikte gözyaşlarına boğuldu. Yumuşak'ın evinin  önüne Türk Bayrağı çekildi. 
 
Haberi alan yakınları da Yumuşak'ın baba ocağına gelerek ailenin  acısını paylaştı. Aileyi ziyaret eden İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Özer ve diğer  yetkililer, baba Mustafa Yumuşak'ı sakinleştirmeye çalıştı. Oğlu Feyyaz Yumuşak'ın Sakarya'da zırhlı araç eğitimi göreceğini ve bu  eğitime gitmek için bilet aldığını anlatan baba Yumuşak, "En son Suruç'taki  patlama olduğunda ben oğlumu aradım. Bana 'Baba gördüm onları. Berbat olmuş  orası, onlar' demişti bana. Ben de 'oğlum dikkat et sen kendine' demiştim.  Sabahleyin de benim haberim yoktu. Ceylanpınar'da polislere  böyle bir şey olmuş.  Ben de aradım aradım açmıyor. İsim vermiyorlar. Aynı evde kalan iki kişi  diyorlar. Bunun yanında Niğde'de bir arkadaşı vardı. Ona da ulaşamayınca  şüphelendim" diye konuştu. 
 
Oğlunun doğu görevinin bitmesine bir yıl kaldığını anlatan acılı baba,  "Gelince evlendirecektik. Temmuzda bir senesi dolacaktı. Daha önce  İstanbul'daydı, oraya tayini çıktı. Evlendirelim demiştik ama 'geleyim, gel git  olmasın, doğu görevini bitireyim gelince nişanlanır, evlenirim' diyordu ama  olmadı işte" dedi. 
 
Bedia ve Mustafa Yumuşak çiftçinin 3 oğullarından en büyüğü olan  Feyyaz Yumuşak'ın Fatih ve Mehmet isminde iki kardeşi olduğu öğrenildi.