Ürgüp ilçesinde, bağcılığın tanıtılması ve turizmin geliştirilmesi amacıyla belediye öncülüğünde bu yıl 44’üncüsü düzenlenen ve 2 gün boyunca renkli görüntülere sahne olan ’’Ürgüp Uluslararası Bağ Bozumu Festivali’’ tamamlandı.

Nevşehir’in Ürgüp İlçe Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 2 gün boyunca süren bağ bozumu festivali renkli görüntülerle sona erdi.

Festivalin ilk günü akşamında Ürgüp kapalı pazar yerinde sahne alan pop müziğinin sevilen ismi Gülşen konserinin ardından festivalin ikinci gününde etkinlikle üçgüzeller mevkiinde devam etti. İki gün boyunca çeşitli etkinliklerle süren festivale Türkiye ve dünyanın çeşitli bölgelerinden binlerce kişi katıldı. Festival kapsamında Ürgüp İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü tarafından değerlendirilen ve 43 üzüm üreticisinin katıldığı en iyi üzüm yarışmasında Recep Yazgı isimli çiftçi birinci oldu.

 2 kişilik jürinin gözetiminde gerçekleştirilen elleri ve gözleri bağlı üzüm yeme yarışması oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Elleri ve gözleri bağlı bir şekilde havada asılı haldeki üzümü yiyebilmek için yarışmacılar oldukça zorlandı. Yarışmasında ilk üçe giren gençlere ödülleri Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider tarafından verildi.

Festivalin ikinci günü etkinliklerine Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri A. Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.