Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız Nevşehir'de görev yapan medya kuruluşları temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.

Başkan Yıldız, "Kahvaltılı toplantıda gazetecilere aklınıza gelen sormayı düşündüğünüz ne varsa sormanızı istiyorum. Allah'a şükürler olsun ki bizim verilemeyecek hiçbir hesabımız yok" dedi.

Başkan Yıldız” Ak Parti Belediyeciliğinin Makyaj Belediyeciliği olmadığını bunun içinde göreve geldikleri 8 yıl boyunca Ürgüp’ün alt yapı sorununu %90 çözdüklerini belirterek, Ürgüp’e 60 Trilyonluk bir yatırım yaptıklarını açıkladı. Yaklaşık 30 Trilyon bir borç ile Belediye Başkanlığı görevini devir aldığını belirten Yıldız, bu borcun büyük bir miktarını ödediklerini, bir önceki döneme ait SGK pirim borcu olan 5 Trilyon gibi bir borcun ödenmeye devam ettiğini belirtti. Yenilenen alt yapı ile yeni bir atık su arıtma tesisine ihtiyaç duyulduğunu belirten Yıldız, Ürgüp ile beraber 21 Köye ’de hizmet verecek yeni arıtma tesisi için çalışmalarının sürdüğünü söyledi. “


ALT YAPI NE KADAR SAĞLAMSA ÜST YAPI O KADAR SARSILMAZDIR

Alt yapı ne kadar sağlam olursa üst yapının da o kadar sarsılmaz olacağına vurguda bulunan Başkan Yıldız, "Yerel yönetimde Ürgüp örnek bir ilçe. Gerçek anlamda önemli ve her alanda faaliyetler yürüten, yürütebilen nadir ilçelerden bir tanesi. Bunun arkasındaysa iyi planlama, sağlam bir ekip ve ekipman var. Araçlarımızdan personelimize kadar tam anlamıyla profesyonel bir belediyeciliği ortaya koyuyoruz." açıklamalarında bulundu.


Altyapıya yapılan hizmetler görülmediği için Yerel Yönetimde Altyapıya yatırım yürek ister, Cesaret ister; "Biz Yalnızca ilçemizde görünen hizmetler yapmıyoruz. Görünmeyen yüzüyle de çalışmalarımızı sağlam temellere oturtuyoruz. Bizler hizmete temelden başlıyoruz. Bu güne kadar aksatılan alt yapıyı bu dönemde büyük ölçüde çözdük. Şehrimizin kanalizasyon, içme suyu gibi sorunlarının kalmaması adına hizmetlerimize yön veriyoruz." dedi.

Yıldız: 'Ürgüp tarihinin en büyük altyapı yatırımlarını görüyor'

Son dönemde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, gazetecilerin sorularını cevaplarken “Ürgüplü değerli hemşehrilerimize Ne söz verdiysek yaptık. Söz verip yapmadığımız hiçbir iş yok” dedi. Üst yapı çalışmaları öncesinde alt yapı sorunlarının giderildiğini kaydeden Başkan Yıldız, Ürgüp'ün her anlamda eksiksiz dünya markası bir ilçe olması için çalıştıklarını kaydetti.


Ürgüp Belediyesi tarafından içme suyu, kanalizasyon ve doğalgaz altyapı çalışmalarından sonra planlanan sıcak asfalt çalışmaları ile büyük mesafe katettiklerini belirten Başkan Yıldız, şimdiye kadar yaptığımız çalışmalarla ilçemizin uzun vadeli sorunlarını çözüme kavuşturduk. Şimdiden sonra da üst yapıda çok önemli projelere imza tacağız dedi.

İşte Başkan Yıldız'ın yaptığı açıklamalardan önemli başlıklar:

AK Parti İl ve İlçe Teşkilatımızla hiçbir problemimiz yok. Biz AK Parti Teşkilatlarımızla uyumlu bir şekilde ilçemizi 2023 Hedefleri için hazırlamak için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde kararlı bir şekilde ilerlemekteyiz” dedi.
Yıldız, “Namussuz hiçbir borcumuz yok. İzah edilebilir borcumuz var.
Bizden önceki dönemde aldığımız büyük borç batağındaki belediyemizin bir taraftan bu borçları öderken diğer taraftanda ilçemize toplamda 60 Milyon TL'lik bir yatırım sağladık.
Araç parkurumuz şuan için Dünya markası Ürgüp ilçemize yakışır bir şekilde donatılarak hizmetlerini en güzel şekilde sürdürüyor.
Alt yapısı eskimiş ve yetersiz ilçemizin şuan altyapı sorununu çözmüş bir ilçe haline geldi.
Biz AK Partili Yerel Yönetimlerin en büyük özelliklerinden biri olarak hiçbir zaman vitrine oynamadık sorunları gerçekçi yaklaşımlarla tesbit edip bu sorunlara kalıcı çözümler ürettik üretmeyede devam ediyoruz.
Ürgüp'ün içme suyu sorunu vardı. İçme suyumuz arsenikli su idi ve insan sağlığını zararlı bir içerikti. Biz içme suyumuzu arsenikli sudan kurtardık.

Melek Girmez Sokakta devam eden çalışmalarımız tamamlandığında Ürgüp ilçemize yakışır bir şekilde olacak.
Seçimlerde ne söz verdiysek yaptık. Daha yapılacak çok işimiz var. Durmak yok yola devam...


Özellikle yaptığımız çalışmaların hız kazandığı bir dönemde Ürgüp ilçemizi gerek yerel gerekse ulusal medya da yaptığı başarılı çalışmalar ile sık sık anılmasına vesile olan Belediyemizin bu başarılı çalışmalarını hazmedemeyen bir takım çevreler tarafından iftira yoluyla karalanmak istenmektedir. Neymiş Bakanlıktan Belediyemize gelen parayı kabul etmemişiz...? Allah aşkınıza hiç böyle bir şey olabilir mi? İnsan kendi ayağına sıkar mı? Ancak bu karalama kampanyasını yürütenlerin bu çirkin dedikodu ve iftiralarına ne biz ne de Ürgüp halkı itibar etmemektedir. Önce halkımızın oylarıyla seçilmiş ve gecesini gündüzüne katıp Ürgüp'ü çağdaş bir kent kimliğine kavuşturmak için ter döken bir anlayıştaki bir Belediye Başkanı olarak bizler lafa değil icraata bakıyoruz. Ürgüp ilçemize yakışır çalışmalara imza atıyoruz. İşimizi yapıyoruz. Bu zevatlarıda Allaha'a havale ediyoruz" dedi.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, bugüne kadar kendilerine desteklerini esirgemeyen  Nevşehir Valisi  İlhami Aktaş'a,  Nevşehir AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz'e,  Murat Göktürk'e,  Ebubekir Gizligider'e, basın mensuplarına ve tüm  Ürgüp halkına teşekkür ettiğini söyledi. 

Başkan Yıldız daha sonra basın mensuplarıyla birlikte ilçede yapılan belediye hizmetlerini gezdirdi.

İlk olarak Belediye Garajında Makine Parkuru ve İçme Suyu Kontrol sistemi hakkında gazetecilere bilgi veren Başkan Yıldız, daha sonra gazetecilerle birlikte İlçede yapımı devam eden Dağıstanlı Sokak Güzelleştirme Projesini ziyaret etti.
Başkan Yıldız, İhale şartlarına göre 11. Ayda tamamlanması planlanan Dağıstanlı Sokak Güzelleştirme Projesi için Yüklenici Firma yetkililerinden gazeteciler önünde 8. ayda bitirme sözü aldı.
Yapımı tamamlanan sıcak asfalt çalışmaları ve hastane yolu genişletme çalışmasını da gazetecilere anlatan Başkan Yıldız, Gazetecileri son olarak 15 Temmuz Parkına götürdü. Burada gazetecilerle birlikte Salıncağa binen Yıldız, gazetecilere Ürgüp’te ilerleyen süreçte yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.