Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde ilçe belediyesi tarafından yerli ve yabancı turistlerin hatıra fotoğrafı çekilebilmesi için balon park yapıldı.

Ürgüp Belediyesi tarafından Nevşehir-Kayseri çevre yolu üzerinde yapılan park yerli ve yabancı turistlerin de hatıra fotoğrafı çekilebilmesi amacıyla park içerisinde devası bir balon maketi yerleştirildi. Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız yaptığı açıklamada, "Sabahın erken saatlerinde balona binemeyen, balonun nasıl bir şey olduğunu tam olarak bilmeyen yerli ve yabancı turistlerimizin balonun nasıl bir şey olduğunu göstermek amacıyla böyle bir balon maketi yapmayı uygun gördük" diye konuştu.  

Projeyle birlikte Kapadokya’nın balon turizmine katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Belediye Başkanı Yıldız, "Balon Biliyorsunuz Ürgüp Kapadokya turizminin hareket noktası. Kapadokya turizmi 1960’lı yıllarda başladığında turizmin bir değer olduğu doğal varlıklarımızın korunduğunda ve tanıtıldığında bölgeye çok önemli katkısı olacağı Ürgüp’te keşfedildi ve böyle bir hareket Ürgüp’ten başladı. Daha sonraki yıllarda ortaya çıkan bir uygulama ki bu turizmdeki çeşitliliğin en önemli parçalarından bir tanesi sıcak hava balonculuğu. Bugün dünyanın her yerinde sıcak hava balonculuğu turizmi yapılıyor ama bölgemizdeki sıcak hava turizmi daha farklı bir faktör halinde kendisini göstermektedir. Bölge turizmine katkı sağlayalım diye böyle bir projeyi düşündük ve inşallah çok yakın bir zamanda hayata geçecek. İnsanlarımız burada hatıra fotoğrafı çekinme şansını bulacaklar. Işıklandırma olacak. Gece de aynı güzellikte gözükecek. Yani istedik ki hem Ürgüp’ün hem Kapadokya’nın balon turizmine katkı sağlayalım hem de turizmdeki çeşitliliğe bir ön açıcılık yapalım" şeklinde konuştu.