Altyapı ve üstyapı çalışmalarında kullanılmak amacıyla, makine parkını güçlendirmeyi geldiği günden itibaren kafaya koyan Başkan Yıldız, Ürgüp  Belediyesi araç filosuna 2 adet yeni iş makinesi daha kazandırdı. 

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız tarafından, belediyenin makine parkının güçlendirilmesi amacıyla başlatılan araç takviyesi devam ediyor. Belediyenin ihtiyacı olan yeni iş makinelerinin devreye girmesiyle, başta altyapı çalışmaları olmak üzere, yol-kaldırım ve asfalt çalışmaları ile park bahçe hizmetlerinde, işçilik ve zamandan tasarruf sağlanıyor. Yeni alınan araçlarla, makine parkını günden güne yenileyen ve güçlendiren Ürgüp Belediyesi, modern araç gereçlerle Ürgüp halkına hizmet veriyor.

Ürgüp Belediyesi Zabıta Müdürü Yusuf Çiğdem ve Garaj Amiri Halit Başdeli ve Muhasebe Müdürü Nuh İlhan’dan derlenen bilgilere göre geçtiğimiz ay Devlet Malzeme Ofisine 343.113 TL ödeme yapıldı.

Bu kapsamda 148.113 TL’ye hidromek marka 2013 model 102B ve modelinin en fulü yeni bir kepçe daha Ürgüp Halkına kazandırılmış oldu. 10 gün içerisinde de kepçenin teslimatı tamamlanacak.

Yine Ürgüp Belediyesi Makina ve Araç parkının 5 yıl öncesine kadar hayalini dahi kurmakta zorlanacağı bir araç 2 ay içerisinde kullanıma sunulacak. Mitsubishi FUSO CANTER üzerine TFB75 modelli Erdemli Makina tarafından hazırlanan 4 m3’lük 2013 model tam otamatik Yol süpürme ve temizlik aracı. Bu aracın bedeli de 195.000 TL ödemesi ve tüm işlemleri yapıldı araç hazırlanıyor.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Başkan Yıldız, "Önceki kullandığımız kepçeyi Aksalur Mahallemizde bekleteceğiz, böylece Aksalur’a hizmet götürürken harcanan zamandan ve yakıttan tasarruf edeceğiz. Tasarruflarla bu noktaya geldik, tasarrufu yatırıma döndermeye devam edeceğiz. dedi. Yıldız, Yol süpürme aracınında aylardır ön araştırma çalışmalarını yaptığını, Alt yapının bitimiyle yenilenen yolların, pazar yerinin, caddelerin, süpürme ve temizliğinde insan gücünü en aza indirerek zamandan ve teknolojinin imkanlarından faydalanarak vatandaşlara hizmet ulaştırmanın ancak bu şekilde mümkün olabileceğinin altını çizdi.

Geçen haftalarda hizmete alınan 3 traktörün ardından bu bahsi geçen 2 iş makinasıyla birlikte Ürgüp Belediyesi araç parkı %100 oranla sıfırlanmış oldu.

Haber:Faruk Özzengin