Ürgüp Belediyesi, Ürgüp’teki liselerde eğitim öğretime devam eden, birinci dönem karnelerine göre okul 1. 2. ve 3. öğrencilerini Çanakkale savaşlarının 100. yılında Çanakkale, Edirne ve İstanbul’dan oluşan 3 günlük geziye götürüyor. 

Türk ve Dünya tarihi açısından büyük bir öneme sahip olan Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında böyle bir program hazırladıklarını belirten Belediye Başkanı Fahri Yıldız, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordineli bir çalışma yapıyoruz. Ürgüp’te 6 lisemiz var, son sınıflardaki en başarılı 3 öğrenciyi Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında başta Çanakkale olmak üzere Edirne ve İstanbul’un önemli noktalarını gezmeye götürecek bu sayede ecdadımızın bizlere vatan olarak bıraktığı bu toprakların ne zorluklarla bu günlere geldiğini öğrencilerimiz görmüş olacak." dedi.

Programın Çanakkale’nin değerlerini öğrencilere göstermek olduğunun hedeflendiğini belirten Başkan Fahri Yıldız, "Katılacak öğrenci listesini milli eğitim müdürlüğümüz belirleyecek. Belediye görevlilerimiz ve biri tarih öğretmeni olmak üzere,  2 rehber öğretmen eşliğinde mart ayının sonunda tüm masrafları tarafımızdan karşılanmak üzere böylesine bir kültür gezisi düzenleyeceğiz." dedi.

Ayrıca 18 mart çanakkale savaşlarının yıl dönümünde Ürgüp’te düzenlenecek programda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine düzenlenen resim,şiir ve kompozisyon dallarında dereceye girenlere ödülleri belediye tarafından verilecek.

Belediye Başkanı Fahri Yıldız son olarak, Ürgüp’te bir Çanakkale Şehitlik Anıtı yapma üzerine çalıştıklarını belirterek detayların ilerleyen günlerde belli olacağını, anıtın üzerine bölgemizden şehit olan tüm kardeşlerimizin isimlerini yazacağız." dedi.